Moerdijk

Isolatiesubsidies voor inwoners gemeente Moerdijk

Foto: Erik McLean via Unsplash

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Bewoners van slecht geïsoleerde huizen in de gemeente Moerdijk kunnen vanaf nu een isolatiesubsidie aanvragen. Het gaat om huizen met een energielabel D of minimaal twee slecht geïsoleerde delen en een WOZ-waarde lager dan 322-duizend euro. Per maatregel kan tot duizend euro subsidie ontvangen worden.

Huizen die voor deze subsidies in aanmerking komen hebben bijvoorbeeld geen dak- en spouwmuurisolatie. Of ze hebben oud dubbel glas en een geen geïsoleerde vloer. Per maatregel kan een inwoner dus duizend euro subsidie krijgen. Ieder adres heeft recht op twee maatregelen.

De subsidie is er in twee vormen: er is een Laat het doen-bon. Dit houdt in dat een isolatiebedrijf waarmee de gemeente samenwerkt alles regelt. Ook is er de Geld terug-bon. Die is voor degenen die zelf willen isoleren, of die alsnog subsidie willen voor isolatiewerk dat al gedaan is. De Geld terug-bon geldt vanaf 1 januari 2024.

Er geldt voor beide subsidies een voorwaarde. Namelijk dat de eigenaar van het huis zelf in het huis woont, en dus niet voor verhuur. De inwoners die energietoeslag kregen kunnen dubbel zoveel subsidie krijgen: vierduizend euro bij twee isolatiemaatregelen. De subsidie kan aangevraagd worden via deze site.