Bergen op Zoom

Janine en Ralph willen het verschil maken voor andere ondernemers

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Janine en Ralph Mol werken al jaren zij aan zij aan hun eigen bedrijven. Sinds kort werken ze ook samen onder de naam Krachtiger Ondernemen. Daarmee willen ze andere ondernemers een steuntje in de rug geven en een werkplek bieden.

Janine Mol helpt met haar onderneming Glunderen, zowel volwassenen als kinderen op sociaal-emotioneel en didactisch vlak. Haar man Ralph Mol werkt aan de online zichtbaarheid van bedrijven. Beiden werken ze vanuit een kantoor aan de Poortweg in Bergen op Zoom. De ruimtes die het duo niet gebruikt, worden vanaf heden per dagdeel verhuurd aan ondernemers die behoefte hebben aan een werkruimte buiten de deur. “Je kunt buitenshuis werken en je werk hier laten,” legt Ralph uit. “De ruimtes zijn per dagdeel te huur, zonder dat je meteen aan een vast huurcontract vastzit.”

Kantoren

Ralph beschrijft de beschikbare ruimtes: “De ene ruimte is een behandel- of coachingsruimte. Daarnaast is er een tweede ruimte die als kantoor of spreekruimte gebruikt kan worden, ideaal voor gesprekken met klanten of voor coaches die apart met cliënten willen zitten.” Ook bieden ze een grote vergaderruimte aan.

Sommige mensen verklaren ons voor gek.

Janine en Ralph zijn het ondernemersavontuur samen aangegaan en werken dagelijks zij aan zij. “Het is fantastisch,” vertelt Janine enthousiast over hun samenwerking. Ralph vult aan: “Sommige mensen verklaren ons voor gek. Samen met je vrouw op kantoor zitten, maar voor ons is het eigenlijk een tweede natuur.”

Boost voor andere ondernemers

Het doel van Krachtiger Ondernemen is om andere ondernemers een boost te geven. Toen zij zelf vijf jaar geleden begonnen, vonden ze het ook spannend. Nu willen ze hun ervaringen delen om anderen te helpen hun eigen bedrijf op te bouwen. “Wij willen eigenlijk ondernemers die schop meegeven die wij ook hebben gehad”, zegt Janine.

Klaar voor de start

Met het nieuwe concept hopen Janine en Ralph veel ondernemers te bereiken. “De ruimtes zijn klaar, de ideeën zijn klaar, de website is klaar, mensen kunnen reserveren,” zegt Ralph. “Laat de ondernemers maar komen en ervaren hoe het is om hier een bedrijf op te bouwen.”