Jongerenroos voor Dutch Bears, Van Loveren en Opmeer
De gemeente Roosendaal heeft donderdagavond tijdens de nieuwjaarsreceptie 3 Jongerenrozen uitgereikt. De onderscheiding werd gewonnen door The Dutch Bears, Stijn van Looveren en Veronique Opmeer.
De Roosendaalse burgemeester Han van Midden heeft donderdagavond 3 Jongerenrozen uitgereikt. Dat deed hij tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Roosendaal. De Jongerenroos is een onderscheiding voor Roosendalers tot en met 25 jaar die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor de gemeente. Deze keer werden The Dutch Bears, Stijn van Looveren en Veronique Opmeer in het zonnetje gezet.
Documentaire over bevrijdingsroutes
The Dutch Bears hebben de Jongerenroos gekregen voor hun inzet bij de herdenking van 75 jaar bevrijding. The Dutch Bears hebben een paar jaar geleden een deel gelopen van de route die de Engelse bevrijders hebben afgelegd. En in 2019 hebben ze de route gelopen van de Canadese bevrijders. Onderweg hebben ze mensen geïnterviewd. Er is een documentairefilm gemaakt van hun bijzondere reis. De jongeren van The Dutch Bears hebben zelfs plannen om in Canada lezingen te gaan geven over de documentaire.
Kindervakantiewerk in Wouwse Plantage
De tweede Jongerenroos is uitgereikt aan Stijn van Looveren uit Wouwse Plantage. Hij is al jarenlang bezig om de leefbaarheid in zijn dorp goed te houden. Stijn is bijvoorbeeld al 9 jaar bestuurslid van de Stichting KinderVakantieWerk Wouwse Plantage. Hij is ook al sinds 2010 actief voor de Stichting Bewonersplatform Wouwse Plantage. Daar is hij sinds vorig jaar penningmeester. Verder zat Stijn nog in de commissie Natuurpoort Wouwse Plantage, bij het ‘Kern Met Pit’-project en het WPMobiel initiatief.
Rolmodel voor gelijkwaardigheid
Veronique Opmeer heeft de derde Jongerenroos gekregen. ‘Dat gaat niet’ bestaat in haar wereld niet. De gemeente Roosendaal roemt haar doorzettingsvermogen en haar eigen wil. Veronique is geëerd met de Jongerenroos, omdat ze veel betekent in het leven van anderen, vooral voor mensen met een verstandelijke beperking. Ze is hulp in de Leerklas, een groep waar mensen van alle leeftijden en niveaus bij elkaar komen om zichzelf verder te ontwikkelen.
Veronique is ook hulp-juf bij de kleuters van basisschool ZieZo. Vorig jaar is ze afgestudeerd aan de Fontys Hogeschool als ervaringsdeskundige. Ze geeft voorlichting aan teams over het leven in een woongroep. Daarnaast is Veronique ook nog voorzitter van de bewonersraad van S&L Zorg, werkt ze bij de Servicedesk van S&L Zorg en speelt ze toneel bij theatergroep Respect. De gemeente Roosendaal noemt haar een rolmodel voor gelijkwaardigheid en erbij horen.