Klundert

Kaaibrug in Klundert op de schop: brug voor 10 weken afgesloten

kaaibrug klundert

De werkzaamheden aan de Kaaibrug in de Hoogstraat zijn begonnen (foto: gemeente Moerdijk)

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

De Kaaibrug is de brug die de Hoogstraat verbindt met de Oliemolenstraat in Klundert. Maar die brug heeft een flinke opknapbeurt nodig. Deze brug kan namelijk geen zwaar verkeer meer aan. Daarom is deze brug – net zoals de bruggen in de Brugstraat en Blauwe Sluisdijk – al een tijdje verboden voor zwaar verkeer. Sinds een week is de Kaaibrug afgesloten voor ál het verkeer, zodat de brug weer sterk gemaakt kan worden.

Op 12 augustus zijn de werkzaamheden aan de Kaaibrug begonnen. De aannemer herstelt momenteel het beton op de plekken waar schade zit. Daarna brengt ze een coating aan die het beton beter kan beschermen. Ook de constructie van de brug wordt versterkt. Dat gebeurt door de wapening van de brug te controleren, en waar nodig te verbeteren. Wapening is staal dat de brug versterkt. Als laatste wordt het staal en het hout van de brug beter beschermd. Dat gebeurt bijvoorbeeld met het staal in de leuning van de brug.

Overlast

De werkzaamheden duren waarschijnlijk tien weken. Er kan hierdoor geluidsoverlast zijn, meldt de gemeente. En ook het verkeer ondervindt hinder door de afsluiting. Voetgangers en fietsers kunnen gebruik maken van de loopbrug naast de Kaaibrug. Voor gemotoriseerd verkeer zijn er omleidingsborden geplaatst.

Ook gebruikers van het openbaarvervoer hebben last van de afsluiting. Tijdens de tien weken vervallen namelijk de bushaltes Zevenbergseweg en Zevenbergsepoort in de richting van Breda. De dichtsbijzijnde bushalte is dan de Oranjestraat. In Het Walletje komt er ter hoogte van huisnummer 12 een tijdelijk parkeerverbod. Dat is zodat de bus extra ruimte heeft om de draai te kunnen maken.

Lees ook: Centrum Klundert verboden voor zwaar verkeer tot bruggen versterkt zijn