Kees Jongmans blijft aan als wethouder gemeente Alblasserdam
Kees Jongmans, in het verleden acht jaar actief als wethouder van de gemeente Roosendaal, blijft tot aan de verkiezingen wethouder van de gemeente Alblasserdam. Hij volgt daarmee definitief Dorien Zandvliet op. Eerder al verving de 73-jarige Jongmans zijn collega die met ziekteverlof was. Vanaf vrijdag 1 oktober is de wethouder, die actief is namens de PvdA, officieel de opvolger van Zandvliet.
Jongmans verving Zandvliet al sinds haar ziekteverlof die begon op 15 december 2020. Begin deze maand bood Zandvliet haar ontslag aan, waarna de PvdA de al zittende Jongmans als opvolger voordroeg. De 73-jarige oud-wethouder van Roosendaal zal aanblijven voor de rest van de bestuursperiode die loopt tot 14 maart 2022. In afwachting op het nieuwe college na de verkiezingen zal Jongmans aanblijven als demissionair wethouder.
Zorg en welzijn
De keuze voor Jongmans was volgens de gemeente Alblasserdam een logische. Om de continuïteit van het bestuur te bewaren, gaf Jongmans gehoor aan de oproep en blijft hij aan als wethouder. “Mijn partij vind het ook belangrijk dat het werk doorgaat. Daarom neem ik mijn verantwoordelijkheid”, vertelt Jongmans op de website van de gemeente Alblasserdam. “Daar komt bij dat de opgaven van Alblasserdam me boeien. Het werken met de medewerkers van de gemeente en de organisaties in het dorp is leuk en uitdagend.”
Bij de gemeente Alblasserdam gaat Jongmans verder met zorg en welzijn, jeugd, onderwijs en cultuur.
Roosendaal
De 73-jarige Jongmans heeft al een lange politieke carrière achter de rug. In 2006 trad hij aan als wethouder voor de PvdA in de gemeente Roosendaal. In 2010 volgde hij zichzelf op als wethouder met de portefeuilles zorg en welzijn, jeugd en onderwijs, waarna hij in 2014 aanvankelijk met pensioen ging. Jongmans is nog altijd partijvoorzitter van PvdA Roosendaal, iets wat hij zal blijven combineren met het wethouderschap in Alblasserdam. Daarnaast is Jongmans voorzitter van de Raad van Toezicht van TWB en vice-voorzitter van de Geschillencommissie Sociaal Domein bij de Vereniging van de Nederlandse Gemeenten (VNG).