Kruisland

Kruisland combineert Jaarmarkt met Kermis

Herbert Kats Herbert Kats

De jaarmarkt in Kruisland wordt dit jaar gecombineerd met de kermis. De jaarmarkt is weer op de laatste zondag van september. De kermis is van vrijdag 27 tot en met maandag 30 september in het dorp.

De Stichting Jaarmarkt Kruisland denkt dat de combinatie het evenement versterkt. De organisatie nam deze keer zelf het beheer van de kramen op zich. “De mensen vonden ze nogal duur”, verduidelijkt Edwin Maas. “Er is nu een kermisexploitant die ze voor kostprijs kan leveren. Dat maakt het goedkoper voor deelnemers”, legt hij uit. Maximaal is er plek voor honderd, maar het baart hem geen zorgen dat nog niet alle kraampjes zijn geclaimd “De ervaring leert dat de deelnemers pas de laatste dagen boeken.”

Vanaf 11.00 uur op zondag 29 september is de Kruislandse jaarmarkt open. Traditioneel een feest voor jong en oud met een regionaal karakter, typeert de organisatie het evenement. Locaties zijn de Molenstraat, Graaf Engelbrechtstraat en de Kerkwerf.

De kermisattracties staan heel het weekend op de Markt, Marktplein en Molenstraat. Nieuw dit jaar is de après ski bar bij de Commerce met plaatselijke dj’s. Op het terras speelt daar op zondag de coverband Nog steeds Eigenwijs.

Gereedschaps- en Ambachtenmuseum De Holle Roffel haakt in op het evenement en opent de deuren. Op het museumplein staan voor de gelegenheid kraampjes met allerlei snuisterijen. Ook is er weer een speciale kindervrijmarkt op de Kerkwerf. Jeugd tot 14 jaar kan daar zonder kosten te maken spulletjes aan de man brengen.