West-Brabant

Lars van der Beek voorgedragen als nieuwe algemeen directeur van WVS

Lars van der Beek tijdens verkiezingsdebat 2022

Lars van der Beek tijdens het verkiezingsdebat van 2022 op ZuidWest TV.

Han Verbeem Han Verbeem

De Woensdrechtse wethouder Lars van der Beek is -vrijwel met zekerheid- de nieuwe algemeen directeur van werkontwikkelbedrijf WVS in Roosendaal. Het algemeen bestuur van WVS moet alleen zijn voordracht maandag nog bekrachtigen – een formaliteit, aldus Van der Beek: “De sollicitatieprocedure is volledig afgerond, de ondernemingsraad is al akkoord met mijn benoeming.”

Van der Beek volgt per 1 december zittend directeur Jos Koopman op, die in 2025 met pensioen gaat. Koopman heeft dan 16 jaar aan het roer gestaan van WVS. Het is niet bekend wie in Woensdrecht Lars van der Beek zal opvolgen als wethouder. Van der Beek maakt sinds april 2014 voor ABZ deel uit van het Woensdrechtse college.

Uitdagende functie

“Het is een enorm uitdagende functie en ik heb er écht enorme zin in”, zegt Van der Beek. Deze week heeft hij de overige Woensdrechtse collegeleden en de fracties in de gemeenteraad op de hoogte gesteld van zijn aanstaande vertrek. WVS, voorheen WVS-groep, is het werkontwikkelbedrijf van negen West-Brabantse gemeenten – voortgekomen uit de gemeentelijke sociale werkvoorziening. De organisatie biedt langdurig werkzoekenden een duurzaam arbeidsvangnet of een stevige opstap naar passend werk. WVS levert professionele dienstverlening aan honderden opdrachtgevers in de regio op het gebied van groen, logistiek/productie, post/pakket en schoonmaak. Bij WVS werken zo’n 2.300 mensen.