Halderberge

Leerlingenvervoer vanuit Halderberge kan straks ook met regulier openbaar vervoer

Foto: Shutterstock

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Leerlingen die op het voortgezet speciaal onderwijs zitten, hoeven niet meer perse met busjes van het leerlingenvervoer naar school. Door een nieuwe verordening leerlingenvervoer binnen de gemeente Halderberge, is het tegenwoordig ook mogelijk de trein of reguliere bus te pakken. Dat is om de zelfstandigheid en kansgelijkheid van de leerlingen te vergroten.

Voorheen moesten de leerlingen zelf betalen als ze liever met de trein of bus naar school wilden. Maar dat is nu dus niet meer het geval. Wie zelfstandig genoeg is om met het openbaar vervoer te reizen, kan dit vergoed krijgen. De kans is groot dat er daardoor dus minder gebruik gemaakt gaat worden van het leerlingenvervoer.

Er zijn geen speciale criteria voor de leerlingen die zelfstandig willen gaan reizen. “De ouders en de school zullen samen wel kunnen beslissen of een leerling daar wel of niet tot in staat is”, laat wethouder Patrick Schouw weten. “Door deze kinderen met het openbaar vervoer te laten reizen, worden ze weer net een stukje zelfstandiger.”

Deze nieuwe mogelijkheid is niet de enige verandering aan de verordening. Het document is ook leesbaarder gemaakt. Ook benadrukt het de verantwoordelijkheid van de ouders duidelijker en wordt op nog meer andere manieren het bevorderen van zelfstandigheid benadrukt.