Hoogerheide

Lintjes voor Nettie van Aert-Almekinders en Barbara Klaasen-van Persie

Barbara Klaasen (links) en Nettie van Aert (rechts) zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De koninklijke onderscheidingen in de gemeente Woensdrecht gaan dit jaar naar inwoners van Huijbergen en Hoogerheide. De lintjes zijn voor Nettie van Aert-Almekinders en voor Barbara Klaasen-van Persie. Ze zijn allebei benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Door de coronacrisis kon burgemeester Steven Adriaansen vandaag de lintjes niet opspelden, want er moet natuurlijk anderhalve meter afstand gehouden worden. Maar hij heeft de vrouwen wel persoonlijk gefeliciteerd en een bloemetje gebracht. De officiële uitreiking van de koninklijke onderscheiding zal later zijn, als de coronamaatregelen zijn opgeheven. Maak hieronder ondertussen in het kort kennis met de gedecoreerden.

Nettie van Aert-Almekinders: trouwe vrijwilliger voor vele clubs

Nettie van Aert-Almekinders is 59 jaar en woont in Huijbergen. Haar vrijwilligerswerk begon al 27 jaar geleden, toen ze zich ging inzetten voor Parochie De Bron. Maar daar bleef het niet bij. Van Aert-Almekinders is ook al 20 jaar secretaris van de Vrouwenvereniging Huijbergen en 19 jaar mantelzorger. Ze nam ook het initiatief voor de verwendag voor mantelzorgers.

De kerngroep Rommelmarkt Huijbergen kan ook al 16 jaar lang rekenen op de tijd en energie van Van Aert-Almekinders. Daarnaast is ze al 5 jaar collectant voor KWF Kankerbestrijding. En de laatste 3 jaar organiseert ze ook nog eens de Spazzietocht Huijbergen, een fiets- en wandeltocht waarin vooral de asperge centraal staat.

Barbara Klaasen-van Persie deelt haar passie voor bowlen

De 67-jarige Barbara Klaasen-van Persie komt uit Hoogerheide, al kennen de meesten haar daar waarschijnlijk als Bep. Ze is 41 jaar geleden al vrij jong begonnen met haar vrijwilligerswerk. Die 41 jaar heeft ze zich ingezet voor Bowling Vereniging Bergen op Zoom. Ze is daar vrijwilliger en zit in het bestuur van de vereniging.

Klaasen-van Persie zet zich niet alleen in voor de bowlingsport in de regio. Ze is ook al 13 jaar lang vrijwilliger voor de Nederlandse Bowling Federatie. Ook daar zit ze in het bestuur. Klaasen-van Persie en Van Aert-Almekinders zijn voor hun betekenis voor de maatschappij allebei benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.