Zevenbergen

Live optredens sluiten evenementenseizoen af

Herbert Kats Herbert Kats

Op één avond levende muziek in alle cafés. Dat idee staat nog altijd overeind na de eerste Zevenbergen Live, dik een kwart eeuw geleden. Het festival fungeert sindsdien als afsluiting van het Zevenbergse evenementenseizoen.

Op zaterdag 28 september zijn er optredens van bands en solisten op zes locaties in de Langenoordstraat, langs de haven en de Markt. Ook dit jaar is de toegang weer gratis. Zevenbergen Live begint rond 20.00 uur en eindigt doorgaans pas als het zondag is.

Lunchcafé Proost tracteert de muziekliefhebbers op Bluesstruck. Deze band debuteerde vorig jaar met de cd Damned. Dat leverde het viertal rond Moerdijker Rory Eestermans zang/gitaar veel aandacht op.

Café De Druif presenteert een trouwe gediende op het evenement: De Mannûh van Gastel. Deze band biedt met een mix van klassiekers, meezingers en evergreens altijd sfeer.

Lokaal talent

Luc van de Klundert en Pim Kremers spelen -los van elkaar- in café Ons Thuis. Luc komt uit Zevenbergschen Hoek. Hij maakte afgelopen jaar zijn eerste studio-opname in de Raamsdonkveerse AKMP-studio. Pim heeft al furore gemaakt als lokaal talent.

In café De Bakkerij -de plek waar kastelein Toon den Ouden met het idee voor Zevenbergen Live kwam- treedt Amy Amy Amy aan. Deze band brengt het trieste levensverhaal en de muziek van Amy Winehouse weer tot leven. In het voorprogramma is zangeres Myllie te bewonderen.

‘Handelsmerk’

Een bijzondere streekgenoot is te zien en te horen in bluescafé Gesellies. De in Roosendaal geboren blueszanger, componist, gitarist en kunstenaar Ralph de Jongh (1975) heeft als ‘handelsmerk’ zijn houten klompen bij zich. Die gebruikt hij als percussie-instrument.

In de gasterij De Engel completeert zanger Henk Robbemond Zevenbergen Live. Even heel iets anders dan wat hij in het dagelijks leven doet: een fitness center runnen. Maar als dat gesloten is kan Henk zich bezighouden met zijn zangcarrière.