West-Brabant

Live talkshow over samenleven met iemand met een bipolaire stoornis

Poster met aankondiging voor talkshow Ups & Downs

Afbeelding: © Ups & Downs

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Hoe is het om te leven met iemand die een bipolaire stoornis heeft? In de live talkshow Ups & Downs leer je wat de stoornis inhoudt en welke invloed het heeft op het leven van een gezin. Bij een bipolaire stoornis wisselen manische en depressieve periodes elkaar af. “Dit heeft niet alleen invloed op de persoon zelf, maar ook op de rest van het gezin,” legt de organisator van de talkshow uit. “Het beïnvloedt jullie toekomstplannen. Het heeft gevolgen voor jullie relatie.”

Familieleden en partners willen zoveel mogelijk steun geven. Maar het is ook belangrijk dat ze goed voor zichzelf zorgen. Ups & Downs wil daarbij helpen. Er zijn daarom gesprekken met professionals, met mensen met een bipolaire stoornis en met familieleden. Ze praten onder andere over de stoornis zelf, over behandelmethodes, hoe het is om de stoornis te hebben, hoe het is om samen te leven met iemand die de stoornis heeft en waar je steun kunt krijgen.

De Week van de psychiatrie

Ups & Downs is een speciale talkshow voor de Week van de psychiatrie. Dat is de week van 22 tot en met 28 maart. De talkshow is georganiseerd door de steunpunten Mantelzorg in West-Brabant, de Stichting Familie Psychiatrische Patiënten Westelijk Noord-Brabant, Plusminus en StiB Breda GGZ Westelijk Noord-Brabant. ZuidWest TV zendt Ups & Downs live uit op donderdag 25 maart vanaf 14.00 uur. Je kunt de talkshow ook hier volgen op YouTube.