Roosendaal

Livia wint met tekening workshop voor heel haar klas

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Livia (10) van Openbare Montessori Basisschool Ziezo uit Roosendaal heeft voor haar klas een workshop petten maken gewonnen. Ze heeft namelijk de mooiste tekening gemaakt voor de flyer van Sjors Sportief & Creatief. “Toen ik het hoorde sprong ik een gat in de lucht.”

Op de winnende tekening van Livia is een wereldbol te zien met allemaal sportieve en creatieve uitingen. “Ieder jaar organiseren wij een tekenwedstrijd. De winnende tekening maakt ook echt onderdeel uit van onze flyer”, vertelt Maarten Hendrickx van Sjors Sportief & Creatief. En de prijs van dit jaar is dus een workshop petten versieren voor heel de klas.

Als ik uit school kom, dan ga ik vaak tekenen.

“Ik maak op mijn pet een hondje, omdat ik heel erg van honden hou”, vertelt de winnares. Ze is zelf graag creatief bezig. “Als ik uit school kom, dan ga ik vaak tekenen.” Sport is ook iets wat de winnares leuk vindt. “Ik zit zelf op dansen. Ik vind het belangrijk om te bewegen, omdat het gezond voor je is.”

De Roosendaalse Wethouder Evelien van der Star is ook aanwezig bij de creatieve ochtend. “Ik vind het goed dat kinderen sportief en creatief bezig zijn. Vanuit de gemeente willen wij dit graag stimuleren.”

We zien dat het tegenwoordig lastig is om kinderen enthousiast te maken voor onze activiteiten.

Toch ziet de wethouder dat kinderen vaak te weinig bewegen. “Dat blijkt echt uit cijfers. In ons nationale programma zien we dat dit in bepaalde wijken van Roosendaal ook het geval is.”

Maarten merkt dat het af en toe lastig is om kinderen te bereiken. “We gaan daarom op zoek naar nieuwe spelvormen.” Op die manier hoopt hij de kinderen toch te kunnen enthousiasmeren.

Er wordt bijvoorbeeld geprobeerd om in te spelen op de actualiteit in het activiteitenaanbod. Als voorbeeld noemt hij Het Jachtseizoen van STUK TV. “We zien dat kinderen het leuk vinden om dat na te spelen. Dit proberen we dan ook aan te bieden, zodat de kinderen alsnog in beweging komen.”

Lees ook: Buurtsportcoach Silvie wil kinderen in Etten-Leur laten bewegen