West-Brabant

Maand groot onderhoud aan Westbrabantse Rijkswegen

Foto: Shutterstock

Herbert Kats Herbert Kats

Het Westbrabantse net van snelwegen krijgt deze maand een grootschalige opknapbeurt. Dat betekent wegafsluitingen. Het werk wordt daarom gefaseerd uitgevoerd.

Op de A4, A27 en A58 in de regio Bergen op Zoom/Roosendaal en Breda/Tilburg is verkeershinder voorzien. De werkzaamheden zijn volgens Rijkswaterstaat noodzakelijk om de kwaliteit van het wegennet te behouden.

Veertig kilometer

In West-Brabant is het aanpakken van in totaal zo’n veertig kilometer een flinke opgave. Het werk wordt daarom op verschillende momenten uitgevoerd. Het knooppunt Zoomland en De Stok van is van 17 tot 25 oktober de hele week dicht. Daarnaast zijn er tot het eind van het jaar nog elf weekendafsluitingen en meerdere nachtafsluitingen.

Hinderkaart regio West Brabant def

Rijkswaterstaat waarschuwt dat de exacte data door verschillende factoren nog kunnen veranderen. Bijvoorbeeld regen of strenge vorst kunnen gevolgen hebben voor het schema.

De onderhoudswerkzaamheden betreffen zowel het wegennet als viaducten en bruggen. De klus loopt uiteen van het vervangen van asfalt en voegovergangen tot onderhoud aan de vangrail. Doel is een een vlotte en veilige doorstroming voor de weggebruiker, aldus de dienst.

Omreistijden

In West-Brabant moet het verkeer rekening houden met soms korte en dn weer hevige. Omreistijden kunnen oplopen tot 60 minuten. Rijkswaterstaat combineert de werkzaamheden zo veel mogelijk en stemt die af met gemeenten, provincies en partners zoals ProRail. Dat moet de totale duur van het werk verkorten. Onderhoud wordt zo veel mogelijk ’s nachts en in het weekend uitgevoerd. In sommige gevallen is een echter eerdere start, bijvoorbeeld op de donderdagavond, noodzakelijk,meldt Rijkswaterstaat.

Advies voor weggebruikers

Rijkswaterstaat geeft weggebruikers de volgende adviezen: .

  1. De site www.rws.nl/onderhoudzn geefr alle actuele informatie over de werkzaamheden en omleidingen.
  2. Denk na over (reis)alternatieven. Neem bijvoorbeeld het openbaar vervoer, stel je reis uit of pak voor korte afstanden de fiets.
  3. Moet je toch de weg op? Check dan vooraf de files via www.rwsverkeersinfo.nl of www.vanAnaarBeter.nl
  4. Werk indien mogelijk thuis.