Tholen

Man aangehouden voor het witwassen van 1,3 miljoen euro

Foto en bron: HV Zeeland

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

De man die dinsdag 8 oktober is aangehouden in een bedrijf is aangehouden, wordt verdacht van het witwassen van 1,3 miljoen euro. Het bedrijf van de man zit gevestigd aan de Schelde-Rijnweg op Tholen.

Bij de inval is het bedrijf onderzocht door speurhonden, de Douane en opsporingsdienst FIOD. Er is beslag gelegd op administratie, computers en telefoons. Ook is er een 49-jarige man aangehouden.

Het onderzoeksteam van FIOD vermoedt dat de man zo’n 1,3 miljoen euro heeft witgewassen. Geld dat witgewassen wordt is afkomstig uit het criminele circuit. De man heeft hiervoor bankrekeningen van kwetsbare mensen gebruikt. Deze mensen kregen het geld op hun rekening gestort, en dat moesten ze dan vervolgens overmaken naar buitenlandse bankrekeningen.

Het is nog niet bekend waar het criminele geld vandaan is gekomen. Dat wordt verder onderzocht. Het Functioneel Parket leidt het onderzoek. De man wordt op vrijdag 11 oktober voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Lees ook: Inval bij bedrijf Tholen, één aanhouding Lees ook: Thools bedrijf met kogelwerende spullen helpt politie tijdens inval bij de buren