Bergen op Zoom

Marciano is de 70.000ste bewoner van Bergen op Zoom

Marciano kreeg van de burgemeester een oorkonde (70.000ste inwoner), een boek over de historie van Bergen op Zoom en Janinka kreeg een bos bloemen (foto: gemeente Bergen op Zoom).

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

De uit Roosendaal afkomstige Marciano Vromans is de 70 duizendste bewoner van Bergen op Zoom. Samen met zijn vrouw Janinka Vromans-Van Loon kocht hij op 19 juli een huis in Bergen op Zoom. Burgemeester Margo Mulder bracht een bezoekje aan de nieuwe Bergenaren.

Door een Bergen op Zoom te kopen, moest het stel zich registreren in de nieuwe gemeente. Dat maakte Marciano de 70 duizendste registratie. Hij kreeg een oorkonde en een boek over de geschiedenis van Bergen op Zoom van de burgemeester. Janinka kreeg een bos bloemen.

“Ik vind het hartstikke leuk de 70 duizendste inwoner persoonlijk te mogen verwelkomen”, reageert de burgemeester. “En tegelijkertijd ben ik ook trots op de groei van de gemeente. Het laat zien dat mensen hier graag willen wonen.”

Extra raadsleden

In 2010 had de gemeente Bergen op Zoom nog 65.845 inwoners. Als er op 1 januari 2025 nog steeds 70 duizend of meer inwoners in de gemeente komen, dan heeft dat invloed op het aantal raadsleden. In dat geval zouden er twee raadsleden bij komen. Bij een volgende gemeenteraadsverkiezing zou er dan plek zijn voor 35 raadsleden.