Bergen op Zoom

Stadspaleis Markiezenhof krijgt Michelenster

Het Markiezenhof (foto: Markiezenhof)

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Stadspaleis het Markiezenhof in Bergen op Zoom heeft de Michelinster 2024 gekregen. Deze onderscheiding wordt uitgereikt door de Michelin Reisgids. Een team van expert selecteert welke toeristische bezienswaardigheden – wereldwijd – deze onderscheiding krijgen.

Michelinsterren zijn vooral bekend van restaurants. Maar ze worden ook uitgereikt aan andere bijzondere locaties over de hele wereld. Toeristische bezienswaardigheden kunnen maximaal drie sterren krijgen. Eén ster betekent: een bezoek waard als je in de buurt bent, twee sterren: een omweg waard, en drie sterren: de reis waard.

Een locatie wordt beoordeeld op de eerste indruk, de bekendheid en de aangeboden activiteiten. Maar ook wordt gekeken of het bezoek waard is wat je ervoor betaalt, of de charme en sfeer goed zijn en of het ontvangst en de kwaliteit van het bezoek voldoende zijn. Andere belangrijke beoordelingspunten zijn of de locatie qua uiterlijk voldoet aan de juiste eisen en of het over de juiste labels en certificaten beschikt. Het Markiezenhof voldoet dus aan al deze criteria.

“De erkenning benadrukt de toegewijde inzet van de medewerkers van het Markiezenhof”, reageert het Markiezenhof op de ster. “Zij zetten dagelijks hun passie en vakmanschap in om bezoekers een unieke ervaring te bieden.”