West-Brabant

Marko Does stopt als directeur van Werkplein

Marko Does

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Na bijna zes jaar stopt Marko Does als directeur van Werkplein. Does start vanaf 1 oktober namelijk als gemeentesecretaris en algemeen directeur van de gemeente Molenlanden. Arjan Dekker, teamhoofd en plaatsvervangend directeur, neemt vanaf dan tijdelijk zijn werkzaamheden over.

Voordat Does bij Werkplein begon, was hij ook al werkzaam als gemeentesecretaris en algemeen directeur, maar dan bij de gemeente Giessenlanden en Strijen. “Ik heb de afgelopen jaren met veel plezier gewerkt bij Werkplein”, legt hij uit. “Ik ben trots op wat we met elkaar bereikt hebben. eer dan ooit staan de talenten en kwaliteiten van onze inwoners en medewerkers centraal. Ik heb er alle vertrouwen in dat de ontwikkelingen die we de afgelopen jaren hebben ingezet in de toekomst, zullen worden uitgebouwd om zo duurzaam in te kunnen blijven spelen op alle veranderingen die op ons afkomen.”

In de tijd dat Does directeur is van Werkplein, heeft hij onder andere gewerkt aan een nieuwe visie en een nieuw logo. In die visie staan de inwoners centraal. “We gaan nu nog meer uit van de talenten en kwaliteiten van inwoners, en ook van medewerkers”, vertelde hij in 2023 aan ZuidWest Update.

Wethouder René van Ginderen, voorzitter van het algemeen bestuur, is Does dankbaar voor zijn inzet. “Onder leiding van Marko heeft het Werkplein een grote verandering ondergaan. Daardoor staat de organisatie klaar voor de toekomst. Dat is een hele prestatie.”