Hoogerheide

Mensen in de rij voor opening Nettorama supermarkt in Hoogerheide

Rick Minnebach Rick Minnebach

Twee jaar na het vertrek van de Albert Heijn aan de Huijbergseweg, heeft het oosten van Hoogerheide weer een supermarkt. Dinsdagochtend opende daar een gloednieuwe winkel van Nettorama. Niet alleen de supermarktmanager, maar ook veel inwoners van de gemeente Woensdrecht zijn daar blij mee: “Fantastisch dat het hier om de hoek zit.”

Algemeen directeur van Nettorama Michel Mattheeuws en wethouder Thierry de Heer mogen de nieuwe winkel openen. “We zijn trots dat we de goedkoopste supermarkt van Nederland nu ook in Hoogerheide mogen openen,” vertelt Mattheeuws. Niet lang daarna gaan de deuren open en mag het winkelend publiek een kijkje nemen.

Spiksplinternieuw

Veel klanten zijn verrast over hoe de winkel er nu uitziet. “Alles in de winkel is spiksplinternieuw”, vertelt bedrijfsleider Marco Naalder trots. “De winkel is lekker ruim voor de klanten. We hebben een mooie AGF-afdeling als je binnenkomt. Daarna volgt ons semi-versplein en slagerij voor salades, beleg en maaltijden. En uiteraard het pareltje van de winkel: de bakkerij. Die is echt heel mooi geworden.”

Naalder is blij dat zoveel mensen op de opening zijn afgekomen. “Heel gaaf om te zien! Het waren lange dagen en korte nachten, maar je weet gelijk waarvoor we de afgelopen weken zo hard voor gewerkt hebben.”

Aanwinst

De wethouder snapt wel dat de komst van de supermarkt leeft onder de mensen. “We zien, als gemeente Woensdrecht, dat er best veel mensen van buiten de gemeente naar Hoogerheide komen voor hun boodschappen. De winkelformule die de Nettorama gebruikt, is anders dan bijvoorbeeld die van de Aldi of Jumbo, dus het is een mooie aanvulling voor het winkelaanbod. Wij zijn er als gemeente heel blij mee.”

Ook de bezoekers van de winkel vinden de grootgrutter een aanwinst voor Hoogerheide. Enthousiast vertellen ze hoe fijn het is om weer een winkel in de buurt te hebben. “We zijn heel blij met de komst van de Nettorama. Voorheen ging ik altijd naar de winkel in Bergen op Zoom, maar nu zit het aan het einde van mijn straat. Als ik nu iets vergeten ben tijdens het koken, kan ik het nog snel gaan halen.”