Roosendaal

De vlag uit voor mijlpaal nieuw gebouw De Saffier en De Cortendijck

Rick Minnebach Rick Minnebach

Het nieuwe gebouw voor KPO Basisschool De Saffier en KPO Basisschool De Cortendijck in Roosendaal heeft het hoogste punt bereikt. Deze mijlpaal werd dinsdagochtend gevierd door alle kinderen van beiden scholen en de bouwvakkers. Wethouder Klaar Koenraad sprak bij de viering de kinderen toe, en voor conciërge Ilyas was er ook een glansrol weggelegd.

Onder het gejuich van driehonderd kinderen, plaatste conciërge Ilyas een Nederlandse vlag op het hoogste punt van het gebouw. Maar voordat de mijlpaal werd gevierd, werden de kinderen kort toegesproken door schooldirecteur Joyce Hartman, wethouder Klaar Koenraad en Kees Mens van het College van Bestuur van de overkoepelende organisatie KPO Roosendaal.

Met enthousiasme werd er verteld over de visie van het nieuwe gebouw, wat niet enkel als basisschool zal dienen. “Niet meer een basisschool, maar een kindcentrum”, vertelt Kees Mens. “Dat wil zeggen dat kinderen van nul tot twaalf hier worden ontvangen. Dat zullen er rond de driehonderd zijn, met de kinderopvang erbij. Het grote voordeel hiervan is, dat we op jonge leeftijd goede dingen kunnen bijbrengen, waar het kind de rest van zijn leven profijt van kan hebben.”

Vernieuwing

Het kindcentrum in het hart van de wijk Kortendijk zal bestaan uit meerdere verdiepingen en heeft minder muren dan een traditionele school. Twee jaar geleden werd kindcentrum De Stappen in Wouw in gebruik genomen. Dat gebouw is ingericht volgens een vergelijkbaar principe. “Nu heb je klaslokalen waar groep zeven les krijgt en groep acht les krijgt, en straks krijgen ze samen les op één vloer. We zijn dit nu aan het uitproberen op de Saffier, en de kinderen leren ontzettend veel van én met elkaar. Die zijn alleen maar super enthousiast om hier naartoe te gaan”, vertelt de directeur met een glimlach.

We hebben veel mooie plannen!

“Dit is al één van de scholen die op de planning stond, maar afgelopen woensdag is in de commissievergadering een integraal huisvestingsplan behandeld, en de komende negen, tien jaar zullen er veel nieuwe scholen vernieuwen in Roosendaal”, zegt wethouder Koenraad die aanwezig was bij de viering. “Er komt veel aandacht voor het klimaat en veel groen in de buitenspeelruimtes voor de kinderen. We hebben veel mooie plannen!” Maar voor de kinderen van de Saffier en Cortendijck wil ze vooral de boodschap meegeven om, naast het leren, er samen iets moois van te maken.

De mijlpaal werd gevierd met bekers limonade en cupcakes in de kleuren van beide scholen. De eer ging naar de oudste leerlingen van de school, om het als allereerst te mogen proeven. Zij zullen het nieuwe gebouw, dat over een paar maanden geopend zal worden, nog net meemaken. Uiteraard werden ook de mannen van de bouw in het zonnetje gezet. Traditiegetrouw, werden ze getrakteerd op een kratje bier, voor na de werkdag.

Lees ook: Ontwerp nieuwe KPO basisschool De Saffier en De Cortendijck bekendgemaakt Lees ook: Groep 8 leert over het gevaar van telefoon in verkeer