Roosendaal

Na ‘plasincident’ Gastelseweg is Sfeerbeheer ineens weer terug

gemeente zwijgt over Gastelseweg Roosendaal

Een beeld uit het filmpje dat het incident met de urinerende man vastlegde

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Op zondag 22 september werden de bewoners en passanten van de Gastelseweg, ter hoogte van de Poolse supermarkt, geconfronteerd met een bijzonder tafereel. Een man besloot midden op straat zijn geslachtsdeel tevoorschijn te halen en daar te gaan urineren. Vervolgens ontstond een conflict tussen hem, een kennis en een nageroepen passerende vrouw. Het lijkt erop dat de gemeente toch inziet dat het zo niet langer kan.

Je vindt hier (link met filmpje) meer over het incident met de plassende man en het handgemeen dat vervolgens plaatsvond. Een bewoner van de Gastelseweg stuurde kort hierna een e-mail aan burgemeester Mark Buijs. Met de herhaalde vraag om meer handhaving. De situatie in de straat wordt volgens eerdere bevindingen van meerdere bewoners al maanden steeds grimmiger.

‘Normen ver te buiten’

Vanuit de lokale politiek waren met name twee raadsleden veel en direct betrokken bij het wel en wee hier, PvdA’er Björn Rommens en Wilbert Brouwers van de VLP. Die laatste is onlangs gestopt maar Björn wilde er een dag na het nieuwe incident wel iets over kwijt: “Handhaving is een bevoegdheid van de Burgemeester, dus ik hoop dat hij contact opneemt met de buurtbewoners om dit verder te bespreken.”

En over het filmpje waarop het incident met de plassende man te zien is: “Dit gaat de bekende normen en waarden wel erg te buiten. Het is openbare zedenschennis.”

Geen antwoord

Streekomroep ZuidWest legde de gemeente voor dat er al langer om meer en strengere handhaving wordt gevraagd en vroeg of daar nog gehoor aan gegeven ging worden. Een antwoord op die vraag kwam er niet. Een woordvoerder liet alleen weten dat vragen van bewoners steeds de laatste donderdag van de maand worden behandeld en dat wij een reactie daarop vervolgens ook zouden krijgen. Na contact met het bewonerscomité is wél meer duidelijk geworden.

Plots was Sfeerbeheer er weer

Andy Knobel is woordvoerder van de bezorgde omwonenden van de supermarkt en weet te vertellen dat maandagavond al, een dag na het incident, Sfeerbeheer weer werd gesignaleerd in de straat. “We hebben ze tot gisteren niet meer gezien”, meldt hij. “En nu voor het eerst zelfs ’s avonds.” En dat is geen toeval, daar is hij van overtuigd. “Maar met ons is niets besproken”. Wellicht wordt dit later deze week, als de gemeente de tijd heeft genomen voor het beantwoorden van vragen van bewoners, alsnog gecommuniceerd.