Roosendaal

Nieuwe incidenten: Sfeerbeheer terug bij Poolse supermarkt Gastelseweg

Poolse Supermarkt Gastelseweg Roosendaal

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Op donderdag 1 augustus was het opnieuw raak aan de Gastelseweg in Roosendaal, bij de Poolse supermarkt. Die winkel moet voor 2025 verdwenen zijn maar vooralsnog blijven klanten voor de nodige onrust en overlast zorgen.

Donderdagavond werd een bewoonster iets verderop in de straat opgeschrikt door een hoop tumult. Er was een flinke ruzie gaande, meldt zij in een e-mail aan andere straatbewoners en de gemeente. Twee ‘heren’ en een ‘dame’ waren in een knokpartij met elkaar beland. Ze vervolgden, na bij de Poolse supermarkt de nodige alcohol ingekocht te hebben, hun fysieke ruzie. Daarbij belandde rommel van de amokmakers bij bewoners in de tuin en er werd glaswerk op straat gegooid.

Ingetrapte deur en urineren in de tuin

Daarmee was het geweld nog niet voorbij. Bij zalencentrum Schuttershof werd een deur ingetrapt en toen het stel weer naar buiten kwam besloten ze hun behoefte te gaan doen bij de bewoonster die later verslag deed van de incidenten in een gangpad. Toen zij er wat van zei, werd ze voor van alles uitgemaakt en kreeg ze ook nog wat opgestoken middelvingers. Stoppen met urineren deden de supermarktklanten echter niet, totdat ze zelf vonden klaar te zijn. Hierna gingen ze nieuwe voorraad inslaan bij dezelfde winkel, valt in het uitgebreide verslag te lezen. Ook het ruziën ging gewoon door.

Boa’s lieten op zich wachten

Vanzelfsprekend was handhaving gebeld maar het duurde zo’n twintig minuten voordat de boa’s zich lieten zien. Die gaven aan niets te kunnen doen, tot grote verwondering van de vele buurtbewoners die inmiddels op straat stonden. Daar werd tevens meermaals de vraag gesteld waar toch Sfeerbeheer was gebleven, dat eerder door de gemeente wat ingehuurd om de rust te bewaren. Daar was de laatste tijd weinig meer van gezien.

Besparing teruggedraaid door burgemeester

Desgevraagd meldt een woordvoerder van de gemeente waarom Sfeerbeheer de laatste tijd weinig van zich liet zien. De totale kosten voor de inzet dreigden de grens te overschrijden die normaal gesproken gehanteerd moet worden voor een aanbestedingsprocedure. Daarom was besloten in de zomervakantie minder uren in te zetten.

Naar aanleiding van de gebeurtenissen van vorige week heeft burgemeester Mark Buijs besloten af te wijken van die aanbestedingsnorm en de inzet van Sfeerbeheer weer op te schalen. Dat betekent volgens de woordvoerder dat er vanaf nu weer dagelijks toezicht is tussen 17.00 en 21.00 uur in de omgeving van de supermarkt.