Roosendaal

Ondanks extra handhaving en camera’s nog altijd veel overlast op Roosendaalse Rembrandtgalerij

Foto: ZuidWest Update

Sven de Laet Sven de Laet

Er is nog altijd veel overlast op en rondom de Rembrandtgalerij in de Roosendaalse wijk Westrand. Dat erkent de Roosendaalse burgemeester Han van Midden. Ook de extra handhaving en het cameratoezicht hebben de problemen het afgelopen jaar niet kunnen verhelpen.

De problemen rondom de Rembrandtgalerij spelen al jaren. Daarom zette de gemeente dit jaar extra in op het terugdringen hiervan. Zo werden politie en boa’s gevraagd extra te handhaven en werden er camera’s geplaatst.

Tot op zekere hoogte had dat effect. Er werden in totaal 46 bekeuringen uitgeschreven voor het gebruik van alcohol in het openbaar, 17 verdachten werden aangehouden voor winkeldiefstal en na een inbraak werden 3 verdachten opgepakt.

Impactanalyse

Toch heeft het niet geleid tot een daadwerkelijke afname van de overlast, ziet ook de gemeente. Daarom wordt er op dit moment hard gewerkt aan een zogenaamde impactanalyse, net als eerder in de wijk Langdonk. Daarin wordt onderzocht waar de kern van het probleem ligt en wat de beste aanpak hiervoor is. Eind februari 2022 moeten de eerste aanbevelingen klaar zijn. Inmiddels is al wel besloten het cameratoezicht met in ieder geval een half jaar te verlengen.