Geen regio geselecteerd

Onderzoek naar delicten-golf in Steenbergen-Zuid

© Shutterstock

Redactie Redactie

Buurtpreventieteam StrieneZuid heeft zich gisterenavond gericht tot alle politieke partijen in de gemeente Steenbergen. Zij zijn daarin ingegaan op de brandstichtingen en vernielingen die sinds eind 2015/begin 2016 in golven plaatsvinden in Steenbergen-Zuid. Een situatie die van begin af aan de aandacht heeft van de burgemeester en hem ook grote zorgen baart.

 

Burgemeester van den Belt heeft bij politie en justitie erop aangedrongen hier iets aan te doen. Er zou spraken geweest zijn van een intensief opsporingsonderzoek. Daar zijn politie en justitie met een uitgebreid team nu al geruime tijd mee bezig. Alle middelen die nodig zijn en bij kunnen dragen aan het oppakken van de dader(s) worden daarbij ingezet.

Locoburgemeester Zijlmans: “Het moge duidelijk zijn dat de dader nog altijd niet kon worden gearresteerd. Ook als gemeente hebben wij ingezet op acties die het uitvoeren van vernielingen of brandstichtingen zoveel als maar mogelijk is kunnen verhinderen. Daarbij is, samen met de wijkagent, ook een beroep gedaan op het buurtpreventieteam “StrieneZuiď’.