Bergen op Zoom

Onrust in Sterrenbuurt houdt aan: BSD stelt wederom vragen

Louis van der Kallen (BSD) stelt wederom vragen aan college over aanhoudende onrust in Sterrenbuurt

Redactie Redactie

De bewoners uit de Sterrenbuurt in Bergen op Zoom worden al vele maanden ernstig lastig gevallen. De Bergs Sociaal Democraten (BSD) vindt dat er eens goed moet worden gekeken naar de toegepaste maatregelen. Want het lastigvallen van bewoners gaat gewoon door.

Louis van der Kallen, fractievoorzitter BSD, stelt in een brief aan het college van B&W onder meer de vraag of de maatregelen die zijn genomen wel het gewenste effect hebben gehad. Volgens BSD is het dieptepunt op dieptepunt in de Sterrenbuurt. Onder andere tijdens oudejaarsdag werd een voormalig gemeenteraadslid van BSD, die zich het lot van de bewoners had aangetrokken, belaagd met vuurwerk.

Burgemeester Petter heeft daarop begin dit jaar meerdere maatregelen genomen. Zo zijn er nieuwe camera’s opgehangen, zijn er gesprekken geweest met de bewoners en heeft woningcorporatie Stadlander maatregelen getroffen om de illegale toegang tot de flats door hangjongeren te belemmeren. Ook zijn aan WijZijn Traversegroep en de wijkagent extra instructies gegeven.

Ondanks de gesprekken die afgelopen periode zijn gevoerd tussen en met organisaties en bewoners en ondanks de door de burgemeester getroffen maatregelen, blijft de onrust in de buurt bestaan. De BSD-fractie vindt dat er zo snel mogelijk rust moet komen voor iedereen in de wijk en vraagt ook aan het college of ze verdere maatregelen willen treffen.