Bergen op Zoom

Ook CDA/V-BoZ wil snelle aanpak overlast rondom Kadehuis in Bergen op Zoom

De opvang van De Kade aan de Karel Doormanstraat.

Han Verbeem Han Verbeem

Ook raadslid Sander Siebelink en commissielid Hilde Martens van CDA/V-BoZ willen -in navolging van GWBP- duidelijkheid over de vooral drugsgerelateerde overlast bij het Kadehuis aan de Karel Doormanstraat in Bergen op Zoom. Ze hebben hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Eerder dit jaar heeft burgemeester Margo Mulder een gebiedsverbod afgekondigd rondom De Kade. Maar volgens Siebelink en Martens blijft het sindsdien angstvallig stil over de resultaten.

Ook wil het tweetal meer weten over de achtergrond van het opvangcentrum De Kade. Ze vragen waarom het vorige college op 16 januari 2018 een subsidie van ruim €46.000 euro aan GGZ-WNB heeft gegeven en of er toen een vergunning nodig was. Ook vragen ze of deze huisvesting binnen het bestemmingsplan paste.

Evaluatie

Op 2 april 2019 heeft het vorige college de subsidie verlengd en ruim een kwart miljoen euro beschikbaar gesteld voor de zorginstelling – merken de twee raadspolitici op in hun brief. Siebelink en Martens willen weten of er in die periode een evaluatie is geweest en of daarbij overlast is besproken. Ook vragen ze of het huidige college maatregelen heeft genomen om de overlast te verminderen en wanneer de resultaten van deze maatregelen worden geëvalueerd.

Andere locatie

Tot slot vragen ze wat het college van plan is te doen als de maatregelen niet genoeg effect hebben. CDA/VC-BoZ wil weten of het Bergse college bereid is samen met GGZ-WNB een andere locatie te zoeken, waar betere begeleiding mogelijk is en de overlast verder beperkt kan worden.

Lees ook: Gebiedsverboden oplossing voor nu, maar: De Kade móet weg, vindt buurt Lees ook: GBWP wil gebiedsverboden en preventief fouilleren in straten rondom opvangcentrum De Kade Lees ook: GBWP ziet toename messenbezit en wil verbod, jeugdprofessional pleit voor brede aanpak Lees ook: Bergse Blokkendoos zucht onder overlast op straat, GBWP wil meer handhaving