Bergen op Zoom

Opgelet: snelweg A4 tussen Zoomland en Hoogerheide aankomend weekend dicht

De wegafsluiting en de bijbehorende omleidingen (afbeelding: Rijkswaterstaat)

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Het deel van de A4 tussen knooppunt Zoomland en afrit Hoogerheide (30) is aankomend weekend dicht. Dat komt door werkzaamheden die Rijkswaterstaat uitvoert. De werkzaamheden beginnen vrijdag 27 september om 21.00 uur, en zijn maandag 30 september om 05.00 uur weer klaar. Het gaat om de weg in de richting van Vlissingen en Antwerpen.

Ook zijn alle tussenliggende op- en afritten afgesloten tijdens dit weekend. Het gaat dan om de oprit Bergen op Zoom-Noord (27) van de A4 richting Roosendaal en Antwerpen, op- en afrit Bergen op Zoom (28), op- en afrit Bergen op Zoom-Zuid (29) en afrit Hoogerheide (30).

Wie dus in de richting van Vlissingen en/of Antwerpen moet, zal rekening moeten houden met files en omleidingen. De extra reistijd kan hierdoor oplopen tot zestig minuten. Er zijn verschillende omleidingsroutes.

Roosendaal

Verkeer vanuit Roosendaal richting Middelburg en Vlissingen gaat ter hoogte van knooppunt Zoomland over op de A4 richting Rotterdam. Neem vervolgens afrit Steenbergen (25) en ga over op de N59 richting Zierikzee/Vlissingen. Blijf op deze weg tot de kruising met de N256 richting Vlissingen. Volg de N256 tot knooppunt De Poel en ga hier over op de A58 richting Middelburg en Vlissingen.

Breda en Dordrecht

Wie vanuit Breda en Dordrecht in de richting van Middelburg en Vlissingen wil, gaat ter hoogte van knooppunt Noordhoek over op de A59 richting Zierikzee. Ga vervolgens van knooppunt Sabina over op de A4/A59 richting Zierikzee, en sla ter hoogte van knooppunt Hellegatsplein af naar de N59 richting Zierikzee. Blijf op de N59 tot de kruising met de N256 en volg die weg in de richting van Vlissingen. Ga bij knooppunt De Poel over op de A58 richting Middelburg en Vlissingen.

Rotterdam

Weggebruikers vanuit Rotterdam richting Antwerpen nemen vanaf knooppunt Zoomland de A58 richting Breda. Ter hoogte van knooppunt De Stok blijven zij op de A58 richting Breda. Neem vervolgens afrit Roosendaal (24) en volg de N262 richting Essen. Blijf dan op de N262/N117 (B) en volg Antwerpen.

De werkzaamheden zijn altijd onder voorbehoud van het weer, meldt Rijkswaterstaat. Bij slecht weer kan het dus zo zijn dat de werkzaamheden niet doorgaan. Dit weekend is overigens niet het enige weekend dat dit deel van de snelweg is afgesloten. Ook het weekend van vrijdag 22 november tot maandag 25 is de snelweg dicht.