Ossendrecht

Oud gemeentehuis in Ossendrecht nu officieel monument

Rick Minnebach Rick Minnebach

Aankomend weekend is het Open Monumentendag en kunnen in de gemeente Woensdrecht veertien monumenten bezocht worden. In Ossendrecht is het oude gemeentehuis donderdag al in het zonnetje gezet. Met het bevestigingen van een schildje heeft wethouder Jeffrey van Agtmaal het gemeentehuis officieel tot monument gemaakt.

Met de boormachine schroeft de wethouder het monumentenschildje aan de gevel van het oude gemeentehuis. Het plaatsen van het schildje wordt gezien als de finale van de monumentenaanvraag. “Het is een mooie mijlpaal dat dit pand behouden blijft”, vertelt de wethouder. “Het gebouw heeft een behoorlijke geschiedenis in Ossendrecht en de gemeente Woensdrecht. Iets waar veel inwoners van het dorp herinneringen aan hebben en vinden dat het gebouw behouden moet blijven.”

Wim van Hoek, van stichting Behoud Cultuurhistorisch Erfgoed, kijkt trots toe als het schildje wordt geplaatst. “Ik ben hier in 1973 getrouwd en alle inwoners van Ossendrecht zijn hier zeker al een keer binnen geweest. Het is van belang voor de Ossendrechtse gemeenschap dat dit gebouw behouden blijft.”

Toekomstplannen

Van Hoek heeft al meerdere toekomstige monumenten op het oog. “We zijn druk bezig met de gemeente om te kijken welke panden echt de moeite waard zijn om te behouden”. Wethouder Van Agtmaal heeft al een favoriet. “Het Poortgebouw in Huijbergen! Ik kom zelf uit Huijbergen en heb al van kleins af aan mooie herinneringen eraan. We hebben veel mooie monumenten in de gemeente, maar het Poortgebouw vind ik toch wel de mooiste.”

Open Monumentendag

Aankomend weekend zijn er op verschillende plekken in de gemeente Woensdrecht monumenten te bezoeken, ter ere van de Open monumentendag. De wethouder roept de mensen op een bezoekje te brengen. “Ga vooral kijken in je dorp welke monumenten er zijn. Wie weet kom je wel iets leuks tegen.”