Roosendaal

Oud RBC-er Kees Vermunt verdient eerbetoon in Roosendaal

Foto: voetbalvereniging RBC

Kitty Joachems Kitty Joachems

Op de plek waar vroeger stadion De Luiten stond ligt nu een groot speelveld. Dat veld kennen we als het Luitenpark. Maar als het aan de gemeenteraad ligt draagt het veld binnenkort de naam van Kees Vermunt. Dat werd donderdagavond duidelijk tijdens de commissievergadering.

Volgens VLP-raadslid Gerard van Zalinge is Vermunt hét clubicoon van RBC. “Door zijn sportieve prestaties in het verleden is hij een ware ambassadeur gebleken voor de gemeente Roosendaal én voor de wijk Kalsdonk”, aldus Van Zalinge. Hij is van plan een motie in te dienen voor een passend eerbetoon.

Warm ontvangen

Van Zalinge kon tijdens de online vergadering al rekenen op steun van VVD, Roosendaalse Lijst, CDA, PvdA, GroenLinks, D66, ChristenUnie en Lijst Wezenbeek. “Wat fijn dat dit voorstel zo warm wordt ontvangen, dat doet goed”, aldus Van Zalinge.

Sportieve functie

De Luiten, in de wijk Kalsdonk, was vroeger de thuisbasis van voetbalclub RBC. Inmiddels heeft het stadion plaatsgemaakt voor het Luitenpark. Daar staan nu speeltoestellen. De raad is van plan het college opdracht te geven om deze plek uit te breiden met een veld met een sportieve functie. Vanaf dat moment zal het veld de naam van Kees Vermunt dragen.

Podcast

Het initiatief voor dit eerbetoon aan ‘Kiske van Kasdonk’ komt van de makers van podcast De Luiten, Floyd Aanen en Eric Konings. Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 23 december legt de raad de motie voor aan de wethouder. Dan volgt ook een besluit over het ‘Kees Vermunt veld’.