Bergen op Zoom

Oude bekenden ontmoeten elkaar op Dance Boulevard: ‘Voelt als thuiskomen’

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Het jarenlange vertrouwde beeld was zaterdag even weer terug op de Bergse Boulevard. Festival Dance Boulevard vond namelijk weer plaats. Na een aantal edities op de Wouwse Tol en een break van zes jaar, heeft Focus Events het festival nieuw leven ingeblazen. Tot groot geluk van de bezoekers.

“Voelt toch als thuiskomen hè”, zeggen twee enthousiaste bezoekers. Ze kennen het festival goed. “We zijn naar edities op zowel de Boulevard als Wouwse Tol geweest. Heel leuk om hier nu weer te staan.” Zelf draaien ze als dj duo regelmatig op een ander feest van Focus Events: Oude Liefde Roest Niet. “Focus Events dragen wij echt een warm hart toe.”

De vraag naar Dance Boulevard is volgens organisator Rene Hopmans altijd gebleven. “Het is nooit een slecht feest geweest, maar de markt was er even niet meer naar.” Dat lijkt nu veranderd, er zijn bezoekers uit onder andere Zeeland, Brabant en België. Het feest terug naar de basis brengen, minder uitgebreid dan de laatste edities, is voor de organisatie de juiste keuze. “We hebben nu hetzelfde festival, maar met iets minder kosten.”

Wie Dance Boulevard ook sinds het begin heeft meegemaakt is Patrick Burremans, ook wel dj Pat B. “Dat maakt het extra leuk om hier weer te staan.” Ook deze editie mag hij weer op het podium staan. Hij omschrijft zijn muziek als ”lekker toegankelijk, vrouwvriendelijk en met leuke deuntjes, maar wel stevig.”

Er zijn ook wat festivalbezoekers die Dance Boulevard nog niet kenden. “Maar we vinden het leuk dat er weer eens wat anders hier is in de regio”, vertellen ze. Op de vraag naar welke artiesten ze het meeste kijken komen de namen Mental Theo, Ruthless en Korsakoff voorbij. Het dj duo Frequencerz draaide een speciale afscheidsset, omdat ze onlangs bekend maakten te gaan stoppen.

Nederland is veel gezelliger dan België.

Twee Vlaamse bezoekers zijn ook geen onbekenden van Dance Boulevard. “Een paar jaar geleden zijn we hier ook geweest, dat beviel toen heel erg goed.” Toen ze hoorden dat er een nieuwe editie kwam, was de keuze dan ook snel gemaakt. En nog een belangrijke reden voor hun bezoek: “Nederland is veel gezelliger dan België.”

Voor organisator Rene zou de dag geslaagd zijn als iedereen na het eten zijn of haar plekje terug heeft gevonden in een van de twee tenten. “En dat iedereen geniet van de muziek.” Met twee goed gevulde tenten, harde muziek en bezoekers die alleen maar lof spreken, moet zijn dag dus wel geslaagd zijn.