Roosendaal

Overdracht voorzitterschap jongerenraad Roosendaal

Menno Nefs draagt de voorzittershamer over aan Björn Rommens

Redactie Redactie

Zondag 25 februari vond de jaarlijkse bestuursverkiezing van de Jongerenraad Roosendaal plaats. Eerder heeft voorzitter Menno Nefs aangegeven zijn functie neer te leggen.

Menno Nefs is vijf jaar bestuurslid geweest bij de Jongerenraad, waarvan vier jaar als voorzitter. Hij geeft de voorzittershamer door aan voormalig secretaris Björn Rommens. Verder zijn Sebastiaan Waegemaekers en Justin Valkenburg benoemd tot respectievelijk secretaris en penningmeester. Simone Arnold en Dusty Hermans blijven actief binnen het bestuur als vicevoorzitter en algemeen bestuurslid. Menno Nefs: “Met een lach en een traan neem ik afscheid als voorzitter van deze fantastische organisatie. Terugkijkend op vijf jaar bestuur kan ik zeggen dat de jongerenraad in zijn 6-jarig bestaan ontzettend is gegroeid en intussen diepgeworteld is binnen het Roosendaalse.”

Voor Björn Rommens wordt het een spannend eerste jaar als voorzitter van de raad. “De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur, de evaluatie van de woonagenda en de komst van Avans staat voor de deur. Allemaal dingen waar wij een steentje aan kunnen bijdragen! Kijkende ook naar de uitkomsten van de nieuwe gemeenteraad en college van Burgemeester en Wethouders zullen wij ook weer onze adviezen moeten laten doorklinken. Daar kijken we met veel plezier naar uit!” zegt hij.

De jongerenraad is ook dit jaar weer opzoek naar nieuwe leden. Geïnteresseerden van 12 tot en met 27 jaar zijn harte welkom om een vergadering bij te wonen.