Oud Gastel

Politie vindt meer dan 2400 kilo gestolen koffie in Oud Gastel

De pallets met daarop de gestolen koffie (foto: Politie Basisteam Roosendaal)

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Tijdens een grote controle hebben politieagenten dinsdag twintig pallets met daarop gestolen koffie gevonden. De pallets stonden in een container op een bedrijventerrein in Oud Gastel. Het gaat in totaal om meer dan 2400 kilo oploskoffie.

De agenten deden de vondst tijdens een grote controle die ze samen met de Douane en gemeente Halderberge uitvoerden. Op het bedrijventerrein stonden verschillende containers met veel spullen waar ‘iets’ mee was. Zo zijn er dozen vol namaakkleding, elektronica, paardensportkleding en drank gevonden. En dus ook de twintig pallets met koffie. De koffie bleek afkomstig van een ladingdiefstal.

Bij ladingdiefstal worden complete trailers van vrachtwagens gestolen. Dat doen professionele bendes, die zich hebben gespecialiseerd in dit soort diefstallen. Deze groepen trekken vaak heel Europa door. Zo iets noem je mobiel banditisme.

De politie doet verder onderzoek naar aanleiding van de vondst. Er is nog geen verdachte aangehouden. “We hopen dat de verdachten momenteel door het ontbreken van de koffie wakker liggen”. aldus de betrokken agenten.