Wouw

Beleef de jaren 50 en 60 met Rockin’ Wouw

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Een oldtimermeeting, live muziek, een vintage markt en een platenbeurs. In Wouw waan je je zaterdag weer even in de jaren ’50 en ’60. Het is dan tijd voor een nieuwe editie van Rockin’ Wouw: een rock and rollfestival.

“Niels Bakker en ik liepen vroeger wel eens op soortgelijke evenementen”, begint organisator Walter Voorheijen. “Dat vonden we gaaf, en we dachten: dat kunnen we zelf ook wel.” Nou zo gezegd, zo gedaan, want inmiddels organiseert het duo alweer voor de zevende keer het evenement Rockin’ Wouw.

Het begon bij het plaatselijke café in het dorp. “Toen vierden we het gewoon in een straat, met een trailer erbij.” Maar het evenement groeide, en dus kwamen ze op de Markt in Wouw terecht. “Een fantastische locatie.” En inmiddels komen de bezoekers van ver buiten Wouw. “België, Harderwijk, Amsterdam. Dan doen we toch iets goed denk ik.”

Het succes van het festival is mede te danken aan alle vrijwilligers. Dat zijn er een stuk of 25. “Best bijzonder in deze tijden. Ze moeten hier toch allemaal vrij voor nemen. Het kost ze toch een aantal vakantiedagen. Met maar twee man red je dit niet.”

Puntjes op de i

De voorbereidingen van Rockin’ Wouw lopen goed. Al valt er vrijdag een hoop regen uit de lucht. “Maar zaterdag wordt het een stuk beter hoor”, vervolgt Walter. Het is slechts nog een kwestie van de puntjes op de i zetten, en dan kan het feest losbarsten. “Onze eigen dj Mark start de dag, hij draait vinylplaatjes.” Om 12.00 uur speelt de band Five Times Rock. “Jong talent uit Roosendaal”, voegt Walter toe. De volledige line up vind je hier.

Toekomstdromen

Als het aan Walter ligt is de groei van Rockin’ Wouw nog niet voorbij. “We zouden nog wel ietsje groter willen ja. “Maar het moet wel de charme houden van het gratis festivalletje waar iedereen naartoe kan. We krijgen nu zo’n drieduizend bezoekers, maar we zouden graag doorgroeien tot de vijfduizend. En dan eens kijken of het misschien meerdaags kan. Maar we gaan met kleine stapjes vooruit, dat is goed.”