Roosendaal

Roosendaal kleurt roze tijdens nieuwe editie Pink Saturday

De eerste editie van Pink Saturday vond plaats in 2022.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Roosendaal kleurt zaterdag 12 oktober voor de derde keer roze. Die avond vindt namelijk de derde editie plaats van Pink Saturday, waarmee de Roosendaalse horeca kenbaar wil maken dat ze er voor iedereen zijn. Naast horecaondernemingen doet dit jaar – voor het eerst – ook de bioscoop mee.

Livemuziek, dj’s en speciale acts. Er valt van alles te beleven tijdens Pink Saturday. En dat voor de derde keer in Roosendaal. Het is voor de Roosendaalse horeca belangrijk om mee te doen, meent Yonne Siemons van Bruin Café JaxX. “Eigenlijk te triest voor woorden natuurlijk dat het nodig is. Maar we willen hiermee onze gastvrijheid benadrukken, in de breedste zin van het woord.”

Er doen in totaal negen horecagelegenheden mee: Foood, Café Tien, De Kompaen, Verzo, Bij Moeders, Wapen van Roosendaal, Bruin Café JaxX, Chagall en De 3 Weesgegroetjes. Zo bezoeken Miss Ashley Knight en Dame Shirley Sassy Café Tien en is er bij De Kompaen een request night. Café JaxX heeft dit jaar de handen ineengeslagen met een nieuwe deelnemer: bioscoop C-Cinema.

Bioscoop en karaoke

C-Cinema draait zaterdagavond de film Bohemian Rhapsody. Door aankoop van een combiticket vindt er na de film nog een afterparty plaats in JaxX. “Wie de combinatieticket kan laten zien, krijgt drie consumpties”, aldus Siemons. JaxX host die avond weer een Pink Saturday-karaoke. “Dan kan je zelf de klassieke Queen-nummers laten horen!” Kaartjes hiervoor zijn nog te koop.

Pink Saturday is onderdeel van de Coming Out Roosendaal 2024-week. Deze vindt plaats van 9 tot en met 13 oktober. Het is een week vol activiteiten rondom de jaarlijkse Coming Out Dag, die op 11 oktober plaatsvindt. Denk aan een workshop Drag Make-Up, tentoonstellingen, een quiz, films en workshops. Het volledige programma vind je hier.