Roosendaal

Roosendaal vangt tijdelijk enkele statushouders op in hotel

Afbeelding: Google Street View

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Er zijn onlangs drie statushouders in hotel The Rosendale ondergebracht door de gemeente Roosendaal. Het betreft een tijdelijke oplossing, er komt permanente huisvesting voor deze mensen.

Roosendaal heeft als gemeente de opdracht vanuit het Rijk om statushouders op te vangen. Tot het moment dat er een vast onderkomen is gevonden mogen deze mensen in het hotel wonen, als onderdeel van de zogeheten Hotel- en Accomodatieregeling.

Kost en inwoning

Er zijn met The Rosendale afspraken gemaakt over de voorzieningen die de statushouders worden aangeboden. Naast de eigen kamers kunnen ze terecht in een gemeenschappelijke ruimte, onder meer om de door het hotel verzorgde maaltijden te nuttigen. Vanuit deze tijdelijke situatie lukt het beter om alvast onderdeel te worden van de samenleving dan in een azc, is de achterliggende gedachte. Daarbij zorgt Vluchtelingenwerk voor de begeleiding.

Verheugde wethouder

De ingezette regeling is tevens bedoeld om de azc’s te ontlasten en kent een maximale termijn van zes maanden. Binnen die tijd moet er een woning zijn gevonden. Mogelijk komen er nog twee statushouders bij in hetzelfde hotel.

Wethouder Van Ginderen is enthousiast: “Ik ben verheugd dat we deze statushouders, vooruitlopend op definitieve huisvesting, een plek kunnen bieden en alvast deel kunnen laten nemen aan de samenleving in Roosendaal. Het is belangrijk, dat zij reeds kunnen aanvangen met hun inburgering in onze gemeenschap. Ik dank hotel The Rosendale voor hun bereidwilligheid hieraan mee te werken.”