Roosendaal

Roosendaal wil kamerverhuur terugdraaien: ‘Woningen voor logies, daar zijn ze niet voor bedoeld’

Roosendaal wil verleende vergunningen tegen het licht houden en deze waar mogelijk intrekken, (PIxabay)

Han Verbeem Han Verbeem

Coalitiepartijen VVD en VLP willen 75 verleende vergunningen voor kamerverhuur intrekken. Zij dienen een motie in om “al hetgeen redelijkerwijs mogelijk is in het werk te stellen om de verleende vergunningen voor verkamering weer in te trekken vóórdat deze onherroepelijk zijn geworden.” Daarin gaat nagenoeg de gehele Roosendaalse raad mee, met uitzondering van D66-raadslid Bejar Taher.

Met name VLP wil niet dat woningen, in met name kwetsbare wijken als Westrand, worden omgebouwd voor kamers met logies. “Daar zijn die woningen niet voor bedoeld”, zegt raadslid Martijn Verbeek,

Achtergronden

Het zou gaan om 75 dossiers. “Daar kan ik écht niet over stemmen als ik de achtergronden niet ken”, zegt D66-raadslid Bejar Taher. Bovendien zou een gemeente juridisch gezien geen verleende vergunningen ongedaan maken, Maar daarin ziet Verbeek geen bezwaar. “De wet biedt daartoe wel degelijk mogelijkheden. Kijk naar de mogelijkheden en trek ze, waar mogelijk, in.”

Omarmen

Wethouder Evelien van der Star kan de VLP/VVD-motie “volledig omarmen”, zegt ze. “Maar wel kijkend naar wat juridisch mogelijk is.” Taher wil niet meestemmen -uit protest- maar burgemeester Mark Buijs roept hem tot de orde. “U móet meestemmen als raadslid.” Uiteindelijk neemt de gehele Roosendaalse raad, met alleen de tegenstem van Taher, de motie aan.