Roosendaal

Roosendaalse basisscholen rennen ruim 6000 euro bij elkaar

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Ze kropen onder rekken door, glibberden over gladde tafels en klommen over strobalen. De leerlingen van vier Roosendaalse basisscholen deden woensdag mee aan de kleurrijke obstakelrun. Met het evenement werd gevierd dat Bewonersplatform Kortendijk 50 jaar bestaat en er werd bovendien geld op gehaald voor het goede doel!

Op het A-B-speelveld klinkt woensdagochtend harde dancemuziek om de kinderen te motiveren het maximale te geven. Basisscholen De Klimroos, De Klaverweide, De Saffier en De Cortendijck hadden ter voorbereiding op het evenement een T-shirt ontworpen. “Dat maakt dat deze obstakelrun zo kleurrijk is”, zegt Michel Dirven van Bewonersplatform Kortendijk.

Als bewonersplatform willen we verbinding met de scholen

Hij kan zich geen mooiere manier voorstellen om het jubileum van de vereniging te vieren. “Als platform willen wij ook verbinding hebben met de scholen. Onder andere daarom hebben we dit georganiseerd. Daarnaast bestaan wij vijftig jaar”, zegt Dirven. De meeste kinderen hebben het op het sportveld zichtbaar naar hun zin. Ze werken zich in het zweet voor het goede doel. “Zeventig procent van de opbrengst gaat naar Stichting Paul. Het overige deel komt ten goede van het Bewonersplatform, die het zal
inzetten voor de wijk”, zegt Michel, die ook al kan verklappen dat er ruim zesduizend euro is opgehaald met de actie.

Gigantisch

Stichting Paul is een Roosendaals initiatief, dat alle kinderen uit de gemeente Roosendaal wil laten sporten, ook als de ouders daar de financiële middelen niet voor hebben. “Sport is zo belangrijk voor kinderen om samen met leeftijdgenootjes plezier te hebben op een gezonde manier”, zegt Jan Jongeneelen van Stichting Paul. “Het is gigantisch wat we hier bij elkaar gebracht hebben met elkaar en alle kinderen.”