Roosendaal

Roosendaalse burgemeester start onderzoek naar veiligheid binnen college en interne organisatie

Kitty Joachems Kitty Joachems

Burgemeester Mark Buijs startte maandagochtend direct met een inventarisatie op het thema veiligheid. Dat laat de Roosendaalse burgemeester maandagmiddag weten in een verklaring.

Het onderzoek volgt op het bericht van Sanneke Vermeulen die een dag eerder haar ontslag indiende als wethouder. Ze schrijft in haar ontslagbrief dat ze zich niet altijd veilig voelde in het college.

Buijs gaf zondag al een korte verklaring waarin hij aangaf dat hij de samenwerking met Vermeulen als prettig heeft ervaren. “En die gevoelens van onveiligheid, die laat ik even bij haar”, schreef hij in diezelfde reactie.

Gesprekken met Roosendaalse wethouders en interne organisatie

Maandag laat de burgemeester in een aanvullende verklaring weten dat hij een onderzoek start naar de veiligheid binnen het college en de interne organisatie. De eerste stappen daarvoor zijn maandagochtend gezet. Daarna volgen gesprekken met de huidige wethouders en de interne organisatie. Buijs gaat ook met Vermeulen in gesprek om meer duidelijkheid te krijgen.

Burgemeester Mark Buijs, gemeente Roosendaal
Burgemeester Mark Buijs (Foto: Gemeente Roosendaal, Casper van Aggelen)

Reactie van burgemeester Mark Buijs:
“Het woord veiligheid is gevallen. Vanuit mijn rol als burgemeester neem ik dat uiterst serieus. Ik ga daarom samen met de gemeentesecretaris een eerste inventarisatie maken op dit thema. Hierin hebben wij vanmorgen al eerste stappen gezet. Ik ga met Sanneke Vermeulen in gesprek om meer duidelijkheid te krijgen.

Daarnaast gaan de gemeentesecretaris en ik ook gesprekken aan met de wethouders en de interne organisatie om te bekijken of en zo ja hoe we hier iets mee moeten. We bezien daarna of en welke vervolgstappen nodig zijn. Het is op dit moment nog te vroeg om al conclusies te trekken.

Ik wens Sanneke het allerbeste in haar verdere loopbaan en bedank haar voor haar inzet voor de gemeente Roosendaal.”

Lees ook: VVD-fractie verrast door vertrek wethouder Vermeulen Lees ook: Sanneke Vermeulen stopt per direct als wethouder van de gemeente Roosendaal