Roosendaal

Roosendaalse partijen benieuwd naar stand van zaken Openluchttheater Vrouwenhof

Openluchttheater Vrouwenhof

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Roosendaalse partijen zijn benieuwd naar de situatie van openluchttheater Vrouwenhof het aankomende jaar. PvdA, D66, GroenLinks, Roosendaalse Lijst en Vitaal Liberaal stelden gezamenlijk raadsvragen aan het college van burgemeester en wethouders, om erachter te komen hoe het er nu voor staat.

Het was in 2022 dat er maar geen nieuw zomerprogramma kwam voor Openluchttheater Vrouwenhof. Wat bleek: het bestemmingsplan was verouderd. Bovendien maakte het LPG-vulpunt van Shell, dat vlakbij ligt, het erg moeilijk om de vergunningen en het bestemmingsplan opnieuw rond te krijgen.

Het college beloofde zich opnieuw te buigen over het bestemmingsplan. Het was het doel dat het openluchttheater in de toekomst weer gebruikt zou kunnen worden.

Een jaar ging voorbij, en veel vooruitgang zat er niet in de zaak. Daarom kwamen er opnieuw raadsvragen. Er kwam toestemming voor een beperkte programmering voor maximaal tweehonderd bezoekers. De verwachting was dat in 2024 de boel op orde zou zijn als het gaat om het bestemmingsplan, de financiën en de programmering.

Stand van zaken

Inmiddels is het 2024, en met het oog op de zomer besloot Paul Klaver opnieuw aan de bel te trekken samen met raadsleden van bovengenoemde partijen. “We zijn benieuwd wat de stand van zaken is”, vertelt het PvdA-raadslid. “Is het weer mogelijk om een volle programmering te krijgen met de normale hoeveelheid toeschouwers?”

Dat laatste is belangrijk om te weten voor zowel Theater De Kring als degenen die komen optreden, meent Klaver. “Het moet de moeite waard zijn voor het theater, maar ook voor degenen die op het podium staan. Het is natuurlijk beter als ze voor een volle tribune staan.”

Hoop op duidelijkheid

Door antwoord te krijgen op de raadsvragen hoopt Klaver ook duidelijkheid te krijgen over subsidieregelingen en hoe het met de renovatie van het huisje bij het openluchttheater staat. “We zijn eigenlijk vooral nieuwsgierig hoe hard er gewerkt is bij de gemeente om de boel geregeld te krijgen. Het zou prachtig zijn om een mooi en vol zomerprogramma te krijgen. En zo niet, dan horen we graag wat er wél kan, en wat er geregeld kan worden met Theater De Kring.”

Lees ook: Zomerprogramma dit jaar in Stadstuin Van Hasselt, niet in openluchttheater Vrouwenhof Lees ook: LPG-vulpunt van Shell vormt grote uitdaging voor Openluchttheater Vrouwenhof Lees ook: Deze zomer toch kindervoorstellingen in openluchttheater Vrouwenhof