Roosendaal

Roosendaalse Wielerzomer komend weekend pas echt op stoom

De Roosendaalse Wielerzomer komt dit weekend pas echt op stoom

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De Tour du France ligt weer achter ons. Vele wielerliefhebbers zaten, ondanks de zomerhitte, voor de buis gekluisterd om te kijken naar de prestaties van Dylan Groenewegen, Steven Kruijswijk en natuurlijk publiekslieveling Tom Dumoulin. De komende dagen kan je het wielergeweld van dichtbij meemaken in de gemeente Roosendaal met de Volksronde, De Draai en de Hel van de Pin.

Met de vele wielerevenementen zet Roosendaal zich als wielergemeente nadrukkelijk op de kaart. Onder de noemer ‘Roosendaalse Wielerzomer’ werden in juni en juli al de wielerrondes van Nispen en Heerle verreden en konden kinderen van 10 t/m 14 jaar aan de bak tijdens de Nationale Jeugdronde. En de wielerzomer gaat vrolijk verder met de Volksronde die op zaterdag 4 augustus gehouden wordt op en rond de Kade. Naast dat het Roosendaals Kampioenschap wordt gereden, zullen er ook ex-beroepsrenners als Erik Breukink, Richard Groendendaal en Johan Museeuw aan de start verschijnen om hun rondjes te rijden achter een heuse derny.

De Draai

Je moet maandag 6 augustus al vroeg op de Kade zijn in Roosendaal om het hele programma van De Draai te kunnen volgen. Om 11.00 uur gaan de amateurs en junioren van start en de nieuwelingen maken rond 13.00 uur hun opwachting. Behoorlijk wat spektakel wordt er verwacht tijdens de Fixed Gear races. Dit is sinds vorig jaar een nieuw onderdeel op De Draai. Zowel vrouwen als mannen gaan in een aparte race de strijd met elkaar aan op een fiets met één vaste versnelling en zonder remmen. Alle grote renners die deelnemen aan de Fixed Nations Cup 2019 komen naar Roosendaal om punten te halen voor dit klassement.

Vrouwen en mannen

Natuurlijk komen de meeste wielerliefhebbers kijken naar de wielerrondes voor de vrouwen en de mannen. Bij de dames elite belooft het een mooie strijd te worden met bekende namen als Chantal Blaak, Marianne Vos en Puck Moonen. De mannen rijden vanaf 19.15 uur hun rondjes en zullen De Draai waardig afsluiten. Geen grote namen aan de start, maar een internationaal samengesteld peloton van rond de 100 renners. Ongeveer 15 (pro)-continentale ploegen verschijnen aan de start.

Stoffige Kolenbaan

Wie dan nog niet genoeg heeft van het wielrennen, kan op dinsdag richting Wouwse Plantage voor de 65e editie van de Hel van de Pin. Er zal in deze traditionele kermiskoers gereden worden op fietsen zonder versnellingen en clips op de pedalen. De deelnemers moeten onder andere de onverharde en stoffige Kolenbaan trotseren.