West-Brabant

Ruim 26 kilo vuurwerk afgegeven bij inleverpunten in Bergen op Zoom en Roosendaal

Sven de Laet Sven de Laet

Voor het eerst kon er het afgelopen jaar in Bergen op Zoom en Roosendaal vuurwerk worden ingeleverd, zonder dat daar consequenties aan verbonden zaten. Nu het afsteken van vuurwerk voor het tweede jaar op rij verboden was, hoopten de gemeenten zo zoveel mogelijk spul van de straat te halen. In totaal werd er zo’n 26 kilo ingezameld.

Bergen op Zoom wist Roosendaal net voor te blijven. Daar werd zo’n 13,6 kilo ingeleverd, tegenover iets meer dan 13 kilo bij de buren. Daarmee liep het niet bepaald storm bij de inleverpunten. In totaal kwamen er zeven personen wat inleveren in Bergen op Zoom, in Roosendaal is het exacte aantal niet bekendgemaakt.

Dat de actie niet voor lange rijen zorgde, verbaasde de Bergse wethouder Barry Jacobs vorige week al niet. “Het gaat erom dat we in ieder geval de gelegenheid bieden. Alle beetjes helpen.”

Het vuurwerk dat wordt ingeleverd, wordt vernietigd door een gespecialiseerd bedrijf. Normaal gesproken houden zij zich vooral bezig met het opruimen van andere verboden en schadelijke zaken, zoals drugsdumpingen.