Samen0164 in actie tegen sluipverkeer in Geertruidapolder
Verkeersopstoppingen bij de Markiezaatsweg (foto links) en sluipverkeer langs de Calandweg. (Foto's van Reinoud Krijnen)
Raadslid Reinoud Krijnen (Samen0164) maakt zich zorgen om de verkeersopstoppingen bij winkelcentrum De Zeeland, schrijft hij in een brief aan het Bergse college. De slechte doorstroming bij de Markiezaatsweg en Van Konijnenburgweg zorgt voor sluipverkeer in de Geertruidapolder, constateert Krijnen. Van het college wil het raadslid daarom weten: “Hoe gaat u de verkeersdoorstroming verbeteren?”
Het sluipverkeer gaat volgens Krijnen “door een woonwijk van de kermisexploitanten en veroorzaakt overlast en onveilige
verkeerssituaties voor met name spelende kinderen.” Bovendien zal het in de Geertruidapolder de komende tijd drukker worden, voorziet het raadslid. Er zijn namelijk vergevorderde plannen voor een onderkomen van 435 arbeidsmigranten aan het Havenplein. Ook door de toekomstige nieuwbouwwijk Waterfront/Spaensche Schaeren zal het aantal verkeersbewegingen toenemen, schrijft hij in zijn brief.
Stroomlijnen
Het raadslid vraagt zich af hoe groot de verkeerstoename zal zijn op de aansluiting Markiezaatsweg-Van Konijnburgweg en op de aansluiting Markiezaatsweg-Calandweg. “Hoe gaat u de verkeersafwikkeling hiervan stroomlijnen, zodat filevorming en sluipverkeer worden voorkomen”, vraagt Krijnen aan het college. Hij wil daarom inzage in het verkeersplan voor de Calandweg en Dr. Ir. Van Veenweg.
Boutershemstraat
Ook de verkeerssituatie bij de kruising Van Konijnenburgweg en de Boutershemstraat laat te wensen over, schrijft Krijnen in een tweede brief aan het College. “Ter hoogte van Boutershemstraat 56-52 is een losplaats aangelegd. De praktijk is dat deze losplaats geregeld niet wordt gebruikt.” Men lost en laadt dan op de stoep en het fietspad, constateert het raadslid. “Dit veroorzaakt onveilige verkeerssituaties, omdat daardoor voetgangers en fietsers over de straat hun pad moeten vervolgen en dit op een van de drukste verkeerspunten van Bergen op Zoom.” Krijnen wil binnen dertig dagen schriftelijk antwoord op de gestelde vragen in beide brieven.