Roosendaal

Sanneke Vermeulen stopt per direct als wethouder van de gemeente Roosendaal

Kitty Joachems Kitty Joachems

Na een moeilijke periode waarin de samenwerking binnen het college niet altijd vlekkeloos verliep legt Sanneke Vermeulen het wethouderschap neer. Dat schrijft ze zondag in een brief.

Ze schrijft dat ze zich sinds haar benoeming met volle overtuiging heeft ingezet voor Roosendaal. “Ik was gedreven door mijn wens om iets terug te geven aan de samenleving waarin ik ben opgegroeid.” Vermeulen werkte aan tal van projecten. Ze spreekt haar waardering uit voor de vele collega’s met wie ze prettig heeft samengewerkt. Maar ze schrijft ook dat er situaties waren waarin haar oplossingsgerichte houding niet op prijs werd gesteld door enkele collega’s. “Dit resulteerde in momenten waarop ik mij onveilig voelde en niet volledig in mijn kracht kon staan”, aldus Vermeulen.

Samenwerking verliep niet vlekkeloos

“Ondanks herhaalde pogingen om via gezamenlijke inspanningen en constructieve gesprekken tot betere werkrelaties te komen, bleek dit niet altijd haalbaar,” schrijft ze. “Hierdoor werd het steeds moeilijker om mijn taken als wethouder op de manier uit te voeren zoals ik dat graag wilde en zoals ik geloof dat het in het belang van onze gemeente zou zijn. Daarom heb ik besloten dat dit het juiste moment is om mijn functie neer te leggen, zowel voor mijn eigen welzijn als voor het welzijn van de gemeente Roosendaal.

In haar ontslagbrief schrijft ze dat ze tijdens haar termijn openstond voor een open en transparant bestuur, waarbij het dienen van het algemeen belang centraal stond. Ze benadrukt dat ze altijd openstond voor goede plannen, ongeacht of deze van de coalitie of de oppositie kwamen, zolang ze maar ten goede kwamen aan Roosendaal.

Trots op Roosendaal

Vermeulen zegt dat ze trots is op de manier waarop ze tijdens haar termijn verbinding heeft gezocht én gevonden met de Roosendaalse samenleving. Ze bedankt iedereen die haar heeft gesteund en kijkt terug op een periode waarin veel is bereikt. Ondanks haar vertrek ziet Vermeulen dit moment ook als een nieuw begin, vol mogelijkheden en uitdagingen. “Ik blijf me inzetten voor de gemeente waar ik geboren, getogen en ontzettend trots op ben. Ik kijk met vertrouwen en nieuwsgierigheid uit naar wat de toekomst brengt”, besluit ze haar brief.