Bergen op Zoom

Showroom autobedrijf onder water na instorten dak: ‘Het was één groot waterballet’

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Het was woensdagochtend flink schrikken voor de werknemers van autobedrijf Koese in Bergen op Zoom. Daar stortte na een hevige regenbui het dak in. Meteen werd er rustig gehandeld, zodat alle werknemers veilig het pand konden verlaten.

“Toen we het waarnamen hebben we zo snel mogelijk besloten om het pand te verlaten”, vertelt vestigingsmanager William Havenaar. Het geluid konden ze niet meteen plaatsen. “Binnen tien minuten is het dak compleet ingestort.” In gesprek met ZuidWest Update kan de manager het nog maar amper geloven.

Ik ben meteen gaan checken of iedereen veilig buiten was.

“Het was één groot waterballet.” De gedachten van Havenaar gaan meteen naar zijn personeel. “Ik ben gelijk gaan checken of iedereen veilig buiten was.” Ook heeft hij gezorgd dat de stroom in het pand werd afgesloten. “We wilden natuurlijk voorkomen dat er brand zou uitbreken.”

Het artikel gaat verder onder de foto.

Autogarage Koese Bergen op Zoom
De vloer van de showroom is volgelopen met water en ligt bedolven onder glas.

De hulpdiensten waren snel ter plaatse. “Zij hebben het toen van ons overgenomen en alles gecontroleerd.” Voordat het dak naar beneden kwam, heeft het personeel nog enkele auto’s weten te redden. Echter zijn ze snel met deze reddingsoperatie gestopt. “Je weet natuurlijk niet hoe snel het gaat.”

Je staat erbij en kijkt er naar.

De manager voelde onmacht toen hij zag wat er gebeurde. “Je staat erbij en kijkt er naar. Je kunt niets meer doen dan enkel de rust bewaren.” De schade is enorm, maar de manager heeft nog geen idee om welke bedragen het gaat. “Normaal staan er zo’n twintig auto’s binnen. We hebben er een dus een aantal naar buiten kunnen rijden, maar de schade zal best behoorlijk zijn.”

Het artikel gaat verder onder de foto.

Ingestort dak autogarage Koese Bergen op Zoom
Het dak van de showroom bezweek door het gewicht van het vele water.

Hoe het nu verder moet is voor Havenaar nog onduidelijk. “De verwachting is dat we de reparaties aan de auto’s ‘gewoon’ kunnen blijven doen.” Echter wordt een auto in de showroom bekijken de komende periode wat lastiger. “Ik denk dat dit nog wel tot richting het einde van het jaar kan duren voor alles is opgelost.”

Lees ook: Dak van autogarage in Bergen op Zoom ingestort