Sint Willebrord

Slagerij Heeren uit St. Willebrord decor van reallifeserie: ‘Ze komen zelfs vanuit Zwolle’

Videospeler wordt geladen.
Huidige tijd 0:00
Tijdsduur 0:00
Geladen: 0%
Streamtype LIVE
Resterende tijd 0:00
 
1x
    • Hoofdstukken
    • beschrijvingen uit, geselecteerd
    • ondertiteling uit, geselecteerd

      Stijn Nooijens Stijn Nooijens

      Slagersdochters Aboney (26), Esmee (24) Heeren en bonuszus Delilah van Meer (23) schitteren momenteel in de RTL 5 realityserie St. Willebrord: Het Mirakel van Brabant. De slagerij van vader Maurice (53) is één van de decors uit de serie. “We krijgen nu klanten uit alle hoeken van het land.”

      Het is druk in de slagerij. De ene na de andere klant loopt binnen voor een van de slagersspecialiteiten zoals bloedworst, een droge worst of een stuk vlees. “Het is veel drukker geworden sinds de tv-uitzendingen”, begint Esmee. De klanten komen uit alle hoeken van het land om de slagerij te bezoeken. “Ik vond het al ver als ze vanuit Sprundel naar de winkel kwamen. Nu komen ze vanuit Gouda, Zwolle, Helmond en Venlo”, vertelt oudere zus Aboney.

      Volgens de zussen staat het dorp waar ze hun hele leven al wonen niet positief bekend. “Daarom is deze serie gemaakt, om te laten zien hoe het hier echt gaat”, legt Aboney uit.

      Aboney Heeren werkt al een aantal jaar in de zaak van haar vader.
      Aboney Heeren werkt al een aantal jaar in de zaak van haar vader.

      Dorpsgenoten waren vooraf niet blij met de serie. “Ze waren bang dat het dorp juist slecht zou worden weergeven en er weer veel negatieve media-aandacht zou komen.” Na het zien van de eerste aflevering draaide bij veel inwoners de mening al bij, volgens Aboney.

      Bij ons is het zo dat je ouders het liefste hebben dat je tot je dertigste thuis woont.

      In de serie zijn hardwerkende inwoners te zien, die niet vies zijn van schoonmaken. En die met hun verdiende geld graag mooie spullen kopen. “Voor mij is het allemaal heel normaal. Ik denk dat het ook met een stukje opvoeding te maken heeft”, denkt Aboney. Zij kijkt juist weer heel anders naar buurdorp Etten-Leur. “Bij ons is het zo dat je ouders het liefste hebben dat je tot je dertigste thuis woont. In bijvoorbeeld Etten-Leur zien ze je op je achttiende al graag uit huis gaan.”

      Toeval

      Zowel Esmee als Aboney zijn per toeval voor het familiebedrijf gaan werken. “Papa had te maken met een personeelstekort. Hij vroeg ons toen om bij te springen. Sindsdien werken we hier eigenlijk met zijn allen”, vertelt Esmee. Daarnaast heeft vader Maurice een nierziekte. Zijn nierfunctie gaat steeds verder achteruit en in de toekomst zal hij een nieuwe nier moeten. “We helpen hem daarom graag, maar ik had eigenlijk wel het liefste een andere baan gehad”, onthult de oudste dochter. Ze had namelijk liever in een tandartspraktijk gewerkt.

      Toch is vader Maurice blij en trots dat zijn dochters bij hem werken. Hij hoopt dan ook stiekem dat ze later zijn zaak willen overnemen. Toch ziet dochter Esmee het anders. “Het is dat ik samen met mijn familie werk, anders had ik dit werk nooit gedaan.”

      Papa heeft geen genade voor ons.

      Zus Aboney vindt het gezellig om te werken met haar gezin, maar ziet ook  wel veel negatieve kanten. “Wij hebben als dochters bijna nooit pauze, mogen in onze vakantie terugkomen om te werken en we beginnen vaak eerder en stoppen later dan dat de bedoeling is. Papa heeft geen genade voor ons.”

      Esmee Heeren slagerij
      Esmee staat vaak vroeg op om in de slagerij aan het werk te gaan: “Ik heb wel last van een ochtendhumeur hoor.”

      De slagerszussen zijn onafscheidelijk van elkaar. “We doen écht alles samen. We gaan nog net niet samen naar het toilet”, lacht Esmee. Zij woont samen met haar zus en zoontje Xavi naast de slagerij. Beide dames zijn momenteel vrijgezel. Een mogelijke partner zal moeten dealen met de hechte band die de zussen hebben. “Abbo (Aboney, red.) en hij moeten wel samen door een deur kunnen, anders kan hij gewoon eruit”, lacht Esmee.

      Hier op ’t Heike zijn ze niet zo van de camera’s en media-aandacht.

      De zussen, die St. Willebrord niet zouden willen verlaten, zijn in totaal in twaalf afleveringen te zien. Ondanks dat het in het begin onwennig was, zien de zussen een tweede seizoen zeker zitten. “Hier op ’t Heike zijn ze niet zo van de camera’s en media-aandacht, maar wij vinden het niet erg hoor. We zouden zo weer meedoen”, meent Esmee.

      Vader Maurice Heeren is trots op zijn dochters.
      Vader Maurice Heeren is trots op zijn dochters en bonusdochter.