West-Brabant

Snelweg A59 binnenkort week afgesloten door wegwerkzaamheden

Foto: © Jan van Oevelen/Nationale Beeldbank

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Een deel van het asfalt van de snelweg A59 heeft een opknapbeurt nodig. Daarom wordt de weg tussen knooppunt Noordhoek en knooppunt Sabina, in de richting van Zierikzee, afgesloten. De werkzaamheden vinden plaats van dinsdag 20 augustus 21.00 uur tot maandag 26 augustus 5.00 uur.

Tijdens de werkzaamheden zijn de op- en afritten op dat traject afgesloten. Daarnaast is de parkeerplaats De Fendert samen met het naastliggende tankstation al afgesloten vanaf maandag 19 augustus 21.00 uur. De extra reistijd bedraagt door de afsluiting zo’n dertig minuten.

Omleidingsroutes

Er zijn verschillende omleidingsroutes. Verkeer vanuit Dordrecht richting Bergen op Zoom/Tholen kan via knooppunt Noordhoek op de A17 richting Roosendaal en Bergen op Zoom, om vervolgens over de A58 richting Bergen op Zoom te rijden. Wie Tholen als eindbestemming heeft volgt daarna bij knooppunt Zoomland de A4 richting Rotterdam.

Weggebruikers vanuit Dordrecht richting Zierikzee rijden ook over de A17 richting Roosendaal en Bergen op Zoom. Vervolgens nemen zij afrit 21 Oud Gastel-Borchwerf richting de N28 naar Steenbergen en Rotterdam. Via oprit 24 komen zij weer op de A4 richting Rotterdam.

Wie vanuit Roosendaal naar Rotterdam wil rijden neemt vanaf knooppunt Noordhoek de A17 richting Rotterdam. Ter hoogte van knooppunt Klaverpolder gaan zij over op de A16 richting Rotterdam.

Werkzaamheden afhankelijk van het weer

Zoals altijd zijn de wegwerkzaamheden afhankelijk van het weer. Bij (extreem) slecht weer kunnen de werkzaamheden worden gecanceld. Er wordt dan een nieuw moment ingepland om ze alsnog uit te voeren.