Bergen op Zoom

Snelweg tussen Bergen op Zoom en Roosendaal ruim week dicht door werkzaamheden

Het gaat om de A58 tussen Bergen op Zoom en Roosendaal (afbeelding: Rijkswaterstaat)

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Rijkswaterstaat voert al maandenlang aan verschillende snelwegen in West-Brabant onderhoud uit. Vanaf 17 oktober 21.00 uur is de A58 tussen knooppunt Zoomland (Bergen op Zoom) en knooppunt de Stok (Roosendaal) aan de beurt. De werkzaamheden duren ruim een week, namelijk tot 25 oktober 5.00 uur.

Tijdens de werkzaamheden zijn ook alle tussenliggende op- en afritten richting Roosendaal afgesloten. Het gaat om oprit Bergen op Zoom-Oost (27), op- en afrit Heerle (26) en op- en afrit Wouwse Plantage (25). Ook is de parkeerplaats/verzorgingsplaats Wouwse Tol Zuid met het bijbehorende tankstation tijdens die week afgesloten.

Nog meer afsluitingen

Maar tegelijkertijd zijn er nog meer afsluitingen. Zo is ook de oprit Bergen op Zoom (28) van de A4 in de richting van Rotterdam afgesloten. Oprit Bergen op Zoom-Noord (27) van de A4 richting Roosendaal en Antwerpen, en de verbindingsweg A4/A58 vanuit Tholen richting Roosendaal zijn ook afgesloten. De werkzaamheden aan oprit 27 en de verbindingsweg duren  van 17 oktober 21.00 uur tot 28 oktober 5.00 uur.

Omleidingsroutes

Vanwege alle afsluitingen kan de extra reistijd oplopen tot een uur. Er zijn verschillende omleidingsroutes.

Weggebruikers op de A4 vanuit Bergen op Zoom richting Breda/’s-Hertogenbosch/Dordrecht volgt de A4 richting Heijningen. Ter hoogte van knooppunt Sabina gaan zij over op de A59 richting Zevenbergen. Ga vervolgens over op de A17 ter hoogte van knooppunt Noordhoek. Volg de A17 tot knooppunt Klaverpolder en ga vanuit daar verder op de A16 richting Breda/’s-Hertogenbosch/Dordrecht.

Wie vanuit Middelburg richting Rotterdam rijdt volgt bij knooppunt De Poel de A256/N256 richting Zierikzee. Ga vervolgens ter hoogte van Zierikzee over op de N59 richting Rotterdam.

Lees ook: Werkzaamheden aan A4, weg richting Antwerpen weekend dicht