Bergen op Zoom

Springkussenpark wil kinderen bij telefoon weghouden

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Al een aantal weken staat er op de Boulevard in Bergen op Zoom een groot springkussenpark. Het park, dat opgezet is door Duitse kermisexploitanten, blijft daar tot zondag 21 juli staan. Met het springkussenfestival hopen de initiatiefnemers dat kinderen hun telefoon laten liggen, en lekker met elkaar gaan spelen.

“Ouders kunnen lekker een koffietje drinken, terwijl de kinderen hier spelen”, vertelt springkussen-eigenaresse Nadia. Er staan gewone springkussens, een klimwand, er is lego en er zijn waterglijbanen. Vooral van die laatste werd donderdag dankbaar gebruik gemaakt tijdens de hitte. “Eigenlijk zijn we een complete kinderspeelplaats, maar dan echt voor outdoor.”

Kinderen willen tegenwoordig niet meer zoveel buiten spelen als vroeger.

Eigenlijk zou het springkussenpark er maar twee weken staan. “Maar vanwege het slechte weer mochten we een weekje langer blijven van de gemeente, daar zijn we blij mee”, vervolgt Nadia. “We willen de kinderen graag uit gamewinkels en bij hun telefoons vandaan houden. Tegenwoordig willen kinderen niet meer zoveel buiten spelen als vroeger. Met dit park wil ik dat kinderen zien hoe het vroeger ging: lekker buiten en soms in de modder.”

“Ik ben echt van alles aan het doen”, vertelt een jongen. “Samen met mijn vrienden ga ik van alle glijbanen af. We hebben hier veel plezier.” Een meisje geeft aan dat ze de waterglijbanen erg leuk vindt met deze warmte. “Leuk om hier met vrienden te spelen”, zegt ze. Voor beide bezoekers is de grote racebaan de favoriet. “Die gaat heel snel”, licht de jongen toe.

Normaal gesproken staat het park alleen in Düsseldorf. “Het is de eerste keer dat we hier in Nederland staan.” Ondanks het slechte weer vond Nadia de tijd in Bergen op Zoom erg leuk. “Ik hoop dat we hier volgend jaar weer terug mogen komen, misschien dan ook wat langer.”