Steenbergen

Koen uit Steenbergen droomt van muziek maken in Nashville

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Koen is nog maar vier jaar oud als hij mee drumt op de muziek van rockband The Eagles. Als hij kennis maakt met countrymuziek en begint met gitaar spelen is hij verkocht. Koen is nu 21 jaar en wil graag zijn muziek met iedereen delen. Daarom besluit hij mee te doen aan RTL-programma Holland’s Got Talent.

“Ik heb eigenlijk nooit echt gitaarles gehad”, lacht Koen, terwijl hij wat op zijn gitaar speelt. YouTube is voor hem zijn notenboek. “Daar keek ik vooral video’s van hoe anderen speelden.”

Als Koen op het conservatorium begint, krijgt hij voor het eerst gitaarles. “Ik was alleen niet de beste leerling, want ik deed eigenlijk alleen maar wat ik zelf wilde.”

Koen speelt voornamelijk covers van countrynummers. “Ik heb wel wat andere stijlen geprobeerd, maar uiteindelijk is het toch de countrymuziek die altijd weer terugkomt.” Momenteel is hij bezig met het schrijven van een eigen muzieknummer. “Ik wil deze single graag dit najaar uit gaan brengen.”

Betekenis

“Countrymuziek betekent voor mij enorm veel. Het vertolkt de manier waarop ik naar de samenleving kijk. Het is voor mij een way of life geworden.”

Koen doet niet graag iemand na in de muziek. “Ik ben heel erg van alles op mijn eigen manier doen.” Toch kijkt de muzikant wel enorm op tegen artiesten als Waylon en Douwe Bob. “Die gasten begrijpen héél goed hoe het werkt en daar kijk ik graag een beetje vanaf”, lacht hij.

Holland’s Got Talent

Een paar jaar geleden besloot Koen zich in te schrijven voor het tv-programma Holland’s Got Talent. Maar hij hoorde lang niks meer na zijn inschrijving, tot ineens dit jaar de telefoon gaat. “Ze vroegen mij of ik nog wilde meedoen. Daar hoefde ik niet lang over na te denken.”

Voor Koen was het een bijzondere ervaring. “Ik ben maar een dorpse jongen. Als je dan in die studio komt, dan kijk je toch wel even je ogen uit.” Hij had het dan ook voor geen goud willen missen. “Het was voor mij een heel mooi podium om te laten horen wat ik kan en om de countrymuziek in de spotlights te zetten.”

Dromen

Toch ligt voor Koen zijn toekomst niet in Steenbergen, Brabant of Nederland. “Ik heb een hele grote droom. Ik zou graag naar Nashville willen verhuizen. Daar zou ik graag verder willen sleutelen aan mijn muziekcarrière.” Hij ziet het al helemaal voor zich. “Een mooi klein boerderijtje, goede muziekcarrière, een leuke vrouw en een paardje erbij.”

De uitzending van Holland’s Got Talent met Koen erin is te zien op vrijdag 6 september.