Roosendaal

Sterrebos en Lambertijnenhof vieren jubileum met kermis met rolstoeldraaimolen

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Toen de bewoners van Sterrebos vorige week naar de kermis in Roosendaal gingen, zat een ritje in de draaimolen er niet in voor de mensen die in een rolstoel zitten. Dinsdag werd dat dubbel en dwars goedgemaakt met een groot feest waarbij een speciale rolstoeldraaimolen centraal stond. S&L Zorg viert deze week het 35 jarige jubileum in Bergen op Zoom en Roosendaal.

In 1989 opende koningin Beatrix zorgwijk Sterrebos in Roosendaal en daarmee startte de geschiedenis van S&L Zorg. Sindsdien is de zorgorganisatie uitgebreid naar meerdere zorgwoningen en -locaties in zowel regio Roosendaal als Bergen op Zoom. Eén van deze locaties is S&L Zorg’s tweede zorgwijk, Lambertijnenhof, die in 1994 werd geopend.

De jubilea van 30 en 35 jaar mogen natuurlijk gevierd worden. De hele week worden er daarom in beide zorgwijken activiteiten en evenementen georganiseerd voor iedereen die betrokken is bij S&L Zorg.

Heel tof om dit te ervaren!

Zo is er een toneelmiddag, een sport- en muziekdag, maar ook een heuse (rolstoel)kermis. Dinsdag in Roosendaal, en donderdag in Bergen op Zoom. Hiervoor wordt er onder andere een speciale draaimolen met rolstoelplaatsen geplaatst in de zorgwijken. Karen Oostvogels is één van de bewoners die dinsdag vol enthousiasme in de draaimolen ging met haar rolstoel. “Heel tof om dit te ervaren”, zegt ze met een brede glimlach op haar gezicht.

Muziek op het plein

De sfeer zit er goed in, concludeert ook Sabine de Kok, vrijwilliger coördinator bij S&L Zorg. Op vrijdag kunnen de bewoners en deelnemers samen met hun verwanten en begeleiders genieten van de S&L Zorg-variant op het welbekende ‘Muziek op het plein’ met lokale artiesten, drankjes en foodtrucks. De jubileumfeestweek wordt op zaterdag afgesloten met een feestavond voor alle medewerkers en vrijwilligers op een externe locatie.