Ossendrecht

Stomdronken automobilist (42) crasht na dollemansrit op Putseweg: baby naar ziekenhuis

Foto: Pixabay.

Han Verbeem Han Verbeem

Een dronken automobilist (42) is zaterdagmiddag met vermoedelijk hoge snelheid gecrasht op de Putseweg in Ossendrecht. Een tegenligger met kinderen aan boord moest uitwijken en belandde op de zijkant. Een baby moest voor controle naar het ziekenhuis maar blijkt niet levensgevaarlijk gewond, aldus de politie. De dronkeman blies 1.420 ugl, een promillage dat ruim zes keer zo hoog is als toegestaan. De verdachte, die geen woon- of verblijfplaats heeft, zit vast.

De verdachte reed zaterdagmiddag rond 17.00 uur al slingerend over de Putseweg, meldt de politie. Eerst had hij al bij een tegenligger de spiegels eraf gereden, ter hoogte van de wegversmalling bij de dorpsgrens. Met hoge snelheid reed hij verder, tot hij ter hoogte van de Pannenhoef op een stilstaande auto botste. De 44-jarige bestuurder hiervan wilde linksaf slaan. Door de klap raakte de wagen op de andere weghelft. Vervolgens moest een een 35-jarige tegenligger uit Hoogerheide uitwijken waardoor deze met zijn auto op de zijkant belandde. De Hoogerheidenaar had twee kinderen en een baby bij zich. Van de inzittenden in de betrokken wagens heeft niemand ernstige verwondingen opgelopen, aldus de politie.

Ook dronkemansrit in Bergen op Zoom

Twee uur later moest de politie opnieuw optreden tegen een dronken automobilist: bij een controle in Bergen op Zoom bleek deze 37-jarige man uit Ossendrecht niet alleen onder invloed; hij had ook een forse voorraad drugs bij zich. De verdachte reed slingerend over de A4, en kreeg ter hoogte van de afslag Bergen op Zoom van een politieauto signalen dat hij de agenten moest volgen. Ze reden vervolgens naar een parkeerplaats voor een blaas- en een speekseltest. In de auto lagen 9 ponypacks met vermoedelijk cocaïne. De drugs zijn in beslag genomen.